Evo HAR FÅTT HEM

Kön: hanhund
Född: 2014
Mankhöjd: 60 cm
Vikt: 24 kg
Ras: blandras
Bakgrund: hittad bunden
Organisation: NOA
Kom in: 2014 (se förklaring i infot)
Adoptionsavgift 5900 sek

Evo är sju år. Detta vet man med säkerhet eftersom han hittades när han bara var några månader gammal.

Evos historia är denna: han hittades som valp 2014 av några volontärer på vägen till hundhemmet bunden vid en lyktstolpe. Ingen vet hur länge han suttit fast där men han var så hungrig och törstig. Evo lämnades in på en litet privat hundhem och där blev han kvar i sex år eftersom knappt ingen av hundarna där placerades.

Tragiska orsaker gjorde att alla de 30 hundarna omhändertogs för ett år sedan. 28 hundar är vid det här laget adopterade men Evo och kompisen Gorki är kvar och under detta år har ingen visat intresse på någon av dem. NOA bad oss att hjälpa dem och naturligtvis gör vi ett försök – båda är vänliga och fina killar. Evo och kompisen Gorki bor nu i jourhem hos en veterinär där de får kärlek och uppmärksamhet men vi önskar givetvis en egen familj för den här goa killen.

Evo är lugn, tillgiven, social.  Han är mycket tillgiven och mjuk och älskar närhet och kel. Det är inga problem med att undersöka, känna på eller behandla hans öron och tassar. Evo är rumsren. Han går mycket bra och lugnt i koppel.

Evo går bra ihop med andra hundar. Han verkar yngre än sju år nu för han har gått ner i vikt. Han är lekfull trots sin ålder och älskar bollar och leksaker. Men också att lata sig t.ex i sängen.Han är rädd för åska och fyrverkerier och springer in i bostaden om han hör dessa.

Evo ska få göra höftröntgen bara för säkerhets skull samt har testat negativt på leishmania, hjärtmask och erlichia.

Flera foton kommer inom kort.