Fadderhunden Astrid

Astrid FBM fadder Elin Andersson

För inte ens en vecka sedan mötte personalen på FBM ett av de tuffaste fallen de haft de senaste månaderna. De hade ännu inte kommit över det när det i lördags kom in ett liknande fall.

Astrid kom till FBM lördagen den 28 november efter en svår bilolycka. Att det stod illa till med henne var inte svårt att se. En undersökning visade att hennes höft är bruten flera gånger, en stor del av hennes hud i ljumsken har slitits bort (varning, otäck bild sist i inlägget), hon har extrem hypotermi och flera små skärsår och spruckna sår.

Astrids liv är verkligen i fara p g a chocksymtomen och av hypotermin. Även inlindad i en filt under en värmelampa på kliniken skakar hennes kropp. Veterinärlaget kommer att göra allt för att stabilisera henne, men i slutändan måste Astrids kropp bestämma om styrkan räcker för att ta sig igenom natten. Ni ser de första bilderna som togs på henne längst ned.

Nu tänder vi ett ljust för Astrid och skickar varma kärleksfulla tankar till henne. Kanske någon av er även vill bli hennes fadder och skänka en gåva till hennes vård.

Uppdatering 8 december

För ett dygn sedan rapporterades, från kliniken Astrid nu finns på för specialvård, att hon trots starkt smärtstillande fortfarande visade smärta och läkarna var oroliga. Hon fick en kateter för att undvika ytterligare infektion.

Men idag kom det goda nyheter. Hon hade börjat äta på egen hand! har det äntligen vänt!

Personalen på kliniken var så gulliga och skickade nya foton på Astrid till personalen på FBM. Visst ser hon mycket bättre ut?

Uppdatering 2 november:
Astrid är fortfarande i ett allvarligt tillstånd. Under sista dygnet har veterinärerna observerat att det blivit värre. Astrid har mycket ont och det ser ut som att hon kan ha nervskador. Både hennes nacke och buk är svullna och ömmar vid beröring. Hon äter eller dricker knappt ingenting.
Under hela dagen kommer det tas olika prover men det ser inte positivt ut. Bilder tagna idag.
Uppdatering om Astrid ❤
Hon klarade sig igenom natten. Ett första litet steg i rätt riktning. Hon är inte i säkerhet än men FBMs veterinärteam fortsätter att kämpa med henne. Astrid har för närvarande ingen aptit men mycket smärta, trots smärtstillande, av dessa massiva skador. Men hon lever och nu är det dags att fortsätta kämpa!
Astrids intensivvård fortsätter att vara en stor finansiellt utgift för FBM.
Bilder då Astrid kom in.