fadderhunden Buddy

Fadder Malin Sköld

Buddy kom till FBM 12 juni 2020 med svår leishmania. Den lille bodegueron hade verkligen haft en tuff tid med sjukdomen och nu hade den angripit hans njurar.


Buddy var så mager och orkeslös när han kom till FBM

Behandling sattes in direkt med en kur Milteforan och han fick också Allopurinol och Benacepril. Den första tiden var Buddy så dålig och apatisk att han inte ens ville äta så man fick ge honom näring. Men 20 juli vände allt och han åt på egen hand för första gången! Personalen på kliniken jublade. De kelade mycket med honom och han fick liv i sina ögon. Den lille snälle killen, så söt och go´,  inte undra på att han verkligen blev bortskämd av sina skötare.

Under den här tiden på FBM har han återhämtat sig bra. Sjukdomen kan ju blossa upp igen nu när det gått så långt att den angripit inre organ men förhoppningsvis ska Buddy få några mysiga år, både på FBM under behandlingen och sedan kanske i en egen familj som är insatt i leishmania och dess följder. Han är en sådan vänlig liten grabb, social och kelig och värd en ny chans i livet.

Vill du bidra till Buddys behandling genom att bli hans fadder? Du kan göra skillnad.