Fadderhunden Cuqui

Cuqui

Hundhem: GPAR – Grupo de Protección Animal de Rute
Fadder: Marianne Cagius

Cuqui är en sorglig historia. Han är en vacker hund men så skygg att han inte gått att förmedla för adoption än. Han har inga problem med andra hundar men människor är läskiga. Personalen har han lärt sig någorlunda att vara nära.

Cuqui kom in på GPAR i december 2016 och där har han bott sedan dess. Hans ålder då uppskattades till ett år och vad han hade varit med om under sitt första år kan vi inte föreställa sig eftersom rädslan sitter så fast.

Det hade varit regn och kyla när Cuqui hittades i ett dike där han låg som paralyserad och det såg ut som om han legat där i flera dagar. En kvinna förbarmade sig över honom när hon sett honom ligga där länge och tog honom till GPAR i ett tillstånd av undernäring och hypertomi.

Cuqui, den stilige killen, som ingen familj törs ta sig an och det ska man ju inte heller om man inte har den kunskapen att guida honom vidare och ge självförtroende. Eftersom han troligen blir kvar länge på GPAR, den plats han bott på i drygt fyra år och känner sig trygg med, så får han bli fadderhund hos oss. Det är det sätt vi kan hjälpa honom på.

 

Vill du också göra det, bidra till hans mat, så kan du bli hans fadder.