Fadderhunden Genaro

GENARO Fadder Ulrica Pettersson

 

“Jag vill inte ha honom längre, avliva honom!”

Detta var hans ägares ord.

Genaro tillhörde en galguero. En dag försvann hunden. Vi vet inte om det var under en jakt och han rymde eller om han blev stulen. Men efter några dagar hittades Genaro och i ett mycket otäckt tillstånd. Det är mycket troligt att det var en bil som kört på honom. Bilisterna har ingen respekt för irrande hundar på vägarna, många saktar inte ned, så det är många trafikskadade hundar som kommer in till klinikerna i och omkring Sevilla, där det  är just mycket jakt med galgos.

Genaro togs om hand. Ägaren tillkallades men  ville inte betala för veterinärvården när han fick höra om kostnaderna.  Han tog då avstånd från hunden och sade till om avlivning.

Veterinären bad då FBM om hjälp och de tvekade inte en sekund. Genaro skulle får den behandling han behövde. Traumatologen tog hand om honom och röntgen visade på två frakturer, ett i frambenet och ett i bakbenet.  Tassen var krossad och går troligen inte att rädda. Men man gör allt som står i deras makt.

Operationerna är gjorde nu och Genaro får all omvårdnad han behöver. Vill du bli hans fadder och bidra till hans mediciner som smärtlindring m m?

VI VARNAR FÖR OTÄCKA BILDER UNDER DET FÖRSTA FOTOT!