Fadderhunden Peach

Peach – Har blivit adopterad!

Hundhem: FBM – Fundación Benjamín Mehnert
Fadder: Christina Magnusson

Peach eller Molotón som han också kallas, räddades av FBM och vid första anblicken var det tydligt att han var svårt skadad. Han kunde inte gå för egen hand.

Veterinärerna började utföra de tester som krävdes för att få veta hans status och vilka åtgärder som måste utföras för åter-hämtningen. En MR gjordes för att bedöma det exakta tillståndet hos ryggraden och ryggmärgen. Det var tydligt att ryggraden var bruten, man kan se en betydande deformation av ryggraden, bild nedan.

Peach var paraplegiskt vilket innebär förlorad funktion i bål, bäckenorgan och/eller ben och oddsen för ett totalt tillfrisknande var dåliga. Vid en inkomplett skada finns det delvis bevarad funktion.

Peach bokades för besök hos neurologen som beslutade att operera för att stabilisera ryggraden. Testerna och operationen kostade cirka 25000 sek men man ville ge Peach en chans trots att man misstänkte att han inte längre skulle kunna röra sig normalt.

Peach har visat sig vara full av tålamod och en vilja att leva. Nu stundar rehabilitering och framtiden får visa vilka framsteg Peach kan göra. Det är viktigt för hundar att kunna röra sig självständigt och tack och lov finns det olika möjligheter för detta.  Den lilla killen behöver alla våra bra tankar och FBM behöver naturligtvis stöd för sin vård och medicinska åtgärder.

Vill du bli fadder och stötta vården av Peach? Klicka här för att läsa mer om hur det fungerar att bli fadder.