Februariprofilen

Ana Henderson är verkligen en av de eldsjälar som sätter djuren främst. Hon var med och grundade Triple A 1992. Då hade man inte det stora sheltret man har idag och det var väldigt få frivilliga som hjälpte till. Ana gjorde allt som behövde göras – städa, utfodra, bada hundar, sätta ihop flygboxar, köra till flygplatsen m m. Hon hyser också in hos sig de valpar och äldre hundar som inte kan vara på Triple A av olika skäl.  Ana har ibland härbärgerat upp till 25 hundar i olika åldrar. Alla utgifter i samband med katter och hundar bekostar hon själv.

Ana, en dam med skinn på näsan, har nu blivit 78 år och är inte lika aktiv på hundhemmet längre men har alltid – och gör det fortfarande – skött lördagsmarknaden i Puerto Banus där hon sprider info om hundarna och samlar in pengar. Förutom detta så kör hon runt varje kväll och matar hemlösa katter på c:a 15 olika platser. När katterna hör Anas billjud så kommer de springande från alla håll men de är ganska skygga och avvaktande tills de ser att det verkligen är mat som vankas. Då vågar de ta de sista stegen till matskålarna. Vid de då tillfällen Ana inte kunnat köra ut mat har Bettina på Triple A hjälpt till.

Ana har gjort så mycket för dessa djur. Hon och hennes man Lesley, som tyvärr inte finns mer, har även härbärgerat oss volontärer under så många år och bjudit på sig själva och deras hem. Vi är många som är skyldiga Ana ett tack och en stor kram.