♂ Garfield

~ Garfield ~

Kön: Hanhund
Född: 1 mars 2020
Väntat sedan: 22/03/21
Ras: Blandras (Schäfer-mix)
Mankhöjd: kommer snart
Vikt: kommer snart
Fungerar med katt: Ej testad
Fungerar med barn: Ej testad
Organisation: Protectora de Animales Málaga
Adoptionsavgift: 6900 SEK

Han som söker all närhet han kan få, men också behöver tid och förståelse.

Garfields historia är en återkommande en oavsett land vi befinner oss i. Oansvariga ägare som skaffar en hund för att ha närmast som en möbel eller en accessoar, ett objekt som inte behöver vård, kärlek och träning. När detta “objekt” då börjar generera problem pågrund av bristande omsorg så dumpas den i shelret.

Garfield är en underbar liten kille! Men han har en osäkerhet inom sig. En rädsla som kommer när man inte blir ordentligt omhändertagen, inte älskad, inte tränad eller socialiserad med något alls och illa behandlad. Garfield är ännu en ung hund och han har fortfarande hela livet framför sig att få övervinna sin rädsla, lära sig hur man är en hund och uppleva livets alla goda ting!

Han är en underbart social hund som törstar efter kärlek. Han bara smälter i ens famn och älskar att bli kramad och bortskämd med de människor han känner. Han visar en viss osäkerhet vid en del hantering med okända människor, och han tränas på och utvärderas för detta varje dag och visar redan mycket goda framsteg. När han själv tar initiativ för kel och mys är han fullkomligt underbar, han är bara fortfarande osäker kring människor som vill tränga sig på, för fort. Han är inte van och han blir rädd vad det kan komma att innebära – ett bevis på att han inte har blivit så bra behandlad i sitt tidigare liv.

Vi vet inte om han har blivit väldigt hårt misshandlad, men det finns en stor misstanke om det då han är extra känslig på vissa områden såsom hans höfter. Han är under utredning om det handlar om fysisk eller psykisk smärta, och hans höftstatus ska därmed utredas.

Garfields osäkerhet beror mycket på person till person, för det finns vissa han litar på väldigt mycket och de får hantera honom hur som helst. Så det är viktigt att du som är intresserad av att adoptera Garfield, känner till hans osäkerhet och förstår att han behöver mycket tid på sig för att lita på dig, samtidigt som han behöver träning – och han kommer då blomstra ut till en helt fantastisk och underbar kille!

Hans osäkerhet och vaktande schäfer-drag visar sig också när det kommer till utfodring, och det är viktigt att det nya hemmet fortsätter träna honom inom detta så han inte utvecklar sitt resurshävdande ytterligare. På sheltret går det bara bättre och bättre för varje dag! De tränar honom genom att endast sitta och vänta tills maten är serverad, och samma sak när skålen ska tas bort.

Garfield verkar gå fint ihop med andra hundar, vilket vi tror skulle vara bra om han fick en hundkompis i sitt nya hem! En trygg hundkompis som kan lära honom att lita på människor och omgivningen.

Till Garfield söker vi en familj som förstår att han är ung, har haft ett hårt liv och behöver tålamod och engagemang. Han absolut smälter allas hjärtan, söker sig till människors sällskap, tillgivenhet och trygghet och skulle han få välja skulle han vara där fastklistrad i din famn hela dagen. Men att han också är en hund som är osäker pågrund av vad tidigare människor gjort, och att han behöver hjälp att eliminera denna osäkerhet i tryggheten av en fin familj med ovillkorslös kärlek. Vi är helt säkra på att han går att rehabilitera till 100 %, bara han får tid och förståelse.