♀ Golfa – ADOPTERAD

~ Golfa ~

Kön: Tik
Född: Maj 2020
Väntat sedan: Maj 2021
Ras: Blandras (Mastiff-mix)
Mankhöjd: 70 cm
Vikt: 43 kg
Fungerar med katt: Ja
Fungerar med barn::Ja
Organisation: El Refugio de Leo
Adoptionsavgift: 4900 SEK

Snälla och kärleksfulla Golfa,

Hon har inte haft det lätt i livet. Hon bodde hos ett par där det förekom misshandel på både kvinnan och hunden… Hon kan därav bara lite blyg i början, men så snart hon värmer upp vill hon ingenting annat än att ha mys och kärlek. Trots den behandling hon har fått utstå är hon helt och hållet underbar.

Vi fick äran att träffa Golfa på vårt besök till LEO i början av juni. Det här är en väldigt underbar tjej, så mjuk och gosig. Vi visste inte alls om hennes förflutna innan vi träffade henne, och blev förvånade över hur framåt om än snällt och respektfullt hon var. Vi såg inga tecken på att hon blivit illa behandlad.

Hon fungerar fint med alla typer av hundar och väldigt snäll, där om någon hund är för skarp så kryper hon hellre ihop och visar undergivenhet än att försvara sig själv.

Golfa adopterades till Sverige men behöver hitta ett nytt hem. Golfa är en otroligt fin tjej, med mycket glädje och energi! Vi tror Golfa passar dig som kan träna henne med rätt metoder att varva ner utomhus och gå fint i koppel. Hon kan dra väldigt mycket och är en stark hund. Hon är för övrigt en väldigt balanserad och underbar tjej, lugn och rar i sin personlighet, men fortfarande väldigt valpig och behöver aktivering och uppfostran.

Uppdatering från jourhemmet 12 augusti:

Golfa är en lekfull, nyfiken och livsglad unghund med härlig energi. Hon går fint ihop med jourhemmets alla hundar och dem andra djuren (katter, hönor, getter och hästar) och är gärna med och gör gårdssysslor. Hon tycker om att åka bil och går fint både i koppel och lös, även om hon säkert behöver träna mer på inkallningar så det fungerar vid störningar också.
Inomhus är Golfa lugn, hon sover hela nätterna, är rumsren och kan vara ensam en stund utan problem.

Då Golfa är en Mastin-mix tror vi att ett hem på en gård eller med stor tomt skulle passa då dessa hundar är vakthundar som tycker om att vistas mycket ute. Viss unghundsvana kan nog vara bra också, så att hon kan få rätt vägledning och uppfostran (men hon är inte svår på något vis). Barn är säkert inget problem men tänk på att hon är en stor, fortfarande växande, unghund som kan bli lite hårdhänt och exalterad vid lek och springa omkull dem som inte står stadigt.

Golfa har en hälta på vänster bakben och är veterinärutredd och röntgad med diagnos lindrig höftdysplasi. Veterinären sa att med en sådan lindrig höftdysplasi lever många hundar hela sina liv utan att ha något besvär alls, medan en del har problem. Det är väldigt individuellt. I jourhemmet får Golfa långa promenader och leker mycket med de andra hundarna, de håller alltså inte tillbaka henne något och hon älskar att springa och leka. Efter extra mycket lek kan hon halta några steg efter vila, men visar inga tecken på smärta. Golfa är alltså inte rätt hund om man vill cykla/jogga eller träna agility men långa promenader och ett helt normalt vardagsliv är inte något problem.

Är du det hem Golfa söker? Välkommen att lämna en intresseanmälan!