Gordon RESERVERAD

Kön: Hanhund
Född: 17/7 2017
Inkom till hundhemmet: 24/2 2020
Mankhöjd: 53 cm
Vikt: ca 30 kg
Ras: American Staffordshire Terrier
Bakgrund:
Fungerar med katt: Nej
Fungerar med barn: Ja
Organisation: Protectora de Animales de Malaga
Adoptionsavgift: 6900 sek

Låt oss presentera Gordon, en bjässe med stort hjärta som blev omhändertagen av jourhemmet eftersom han levde hos en familj som inte gav honom det liv han förtjänade. Hans liv innefattade att vara bunden till en kedja 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året. Vars enda syfte var att titta så ingen främling kom in på marken. Men lyckligtvis kunde Gordon omhändertas och nu förtjänar han verkligen ett riktigt liv – som en familjmedlem och inte ett verktyg – någon som kan visa honom hur det är att få sova i en mjuk säng i tryggheten hos en familj som ger den tillgivenhet och kärlek han verkligen behöver.

Gordon är är en hund som, trots uppväxt från valp bunden till en kedja helt ensam, har utvecklats till en lugn och fridfull karaktär. Vi tror han utan problem kan bo i lägenhet eftersom han är så lugn och trygg. På rastgården föredrar han att ta det lugnt och njuta av att bli bortskämd och överöst med klappar och mys än att leka. Så om du är en person som vill ta långa mysiga promenader och vill ha sällskap, så är Gordon perfekt för dig.

Att ha i åtanke kring Gordon är att han är uppväxt för att vara vakthund. Vilket gör att han ibland kan bli osäker kring främlingar. Gordon möter nya människor och volontärer på en daglig basis, och några få av dessa har han varit osäker på. Men de andra, som har varit många, har han aldrig haft problem med och välkomnar oss alltid med sitt egendomliga leende och blick av lycka när han vet att någon kommer för att spendera lite tid med honom.

Promenader i koppel är något han tränas i då han har tendens att dra. Han är ju bara så nyfiken på allt livet och omgivningen har att erbjuda utanför den där kedjan! Han vill ju givetvis utforska allt. Men då han är så lyhörd tror vi att detta kommer tränas bort med minimum av arbete.

När det gäller andra hundar bodde han, såvitt vi vet, tidigare med andra valpar lösa på gården. På hundhemmet har de testat honom med tikar och det har gått bra. Han är en hund med en väldigt passiv attityd som kan gå på promenad vid andra hundar, med total sinnesro.

Vi önskar Gordon en familj som vill ta chansen att få träffa honom och se vilken underbar hund han är. Vi vill inte att han ska spendera resten av livet utan att få veta hur det är att ha en riktig familj och känna värmen och kärleken i ett hem.

Vi intygar om att den här stora bjässen kommer att stjäla ditt hjärta som han gjort med volontärerna och alla som lärt känna honom.

KOMPL. INFO och VIKTIGT ATT VETA:
I första hemmet användes Gordon som vakthund och han har kvar dessa manér fortfarande i vissa situationer. Han är hur snäll och trevlig som helst och går man in i hans kennel så är det en kelig kille. Men så fort det finns en dörr, grind, staket etc mellan honom och människor så kommer vakthunden fram och han tokskäller högt och intensivt. Det låter väldigt skrämmande och kraftigt. Gordon behöver en erfaren förare som kan handskas med hans beteende och guidar honom rätt.