♂ Gorki

Gorki

Kön: hanhund
Född: 2014
Mankhöjd: 62 cm
Vikt: ca 20 kg
Ras: blandras
Bakgrund: hittad i soptunna som valp
Organisation: NOA
Kom in: se infot
Adoptionsavgift: 5900 sek *
* Gorki är en seniorhund

 


Gorki, den fina killen, är inne på sitt sjunde år.  Han är mellanstor med en vikt på cirka 20 kg.  Han är aktiv, mycket pigg och livsglad och söker hela tiden närhet till människor.

Gorki är en tillgiven och kärvänlig kille men han bryr sig inte särskilt mycket om andra hundar och deltar inte lekar med dem. Han kan ibland vara lite’ grinig och vill inte dela med sig till dem utan skulle därför må bäst som ensam hund i hemmet. När han är i rastgården med andra hundar ser han ut som en “alfa hane”; stel och självsäker men han har aldrig kommit i bråk med andra hundar. Trots detta är han van vid sällskap och kanske en trygg tik skulle vara ett sällskap han uppskattar.

Gorki är relativt aktiv och blir lycklig när han får komma ut på en motionsrunda i frihet. Det är hans högtidsstund efter att ha suttit i ett hägn sex år. Han drar något i kopplet till en början för han blir så glad och ivrig, men lugnar ner sig när han promenerat en stund.

Gorki hittades i en plastpåse i en soptunna med andra valpar bara några dagar gammal. De lämnades in på en litet privat hundhem. De andra valparna adopterades snart, men Gorki blev kvar och tillbringade hela sex år i ett hägn eftersom knappt ingen av hundarna där placerades.

Tragiska orsaker gjorde att alla de 30 hundarna omhändertogs för ett år sedan. 28 hundar är vid det här laget adopterade men Gorki och kompisen Evo är kvar och under detta år har ingen visat intresse på någon av dem. NOA bad oss att hjälpa dem och naturligtvis gör vi ett försök – båda är vänliga och fina killar. Gorki är lugnare nu när han bor i jourhem tillsammans med Evo och får kärlek och uppmärksamhet. Han håller på att lära sig gå i koppel.

Jourhusse är veterinär så hundarna får bästa skötsel. Hundarna ska få göra höftröntgen bara för säkerhets skull samt båda har testat negativt på leishmania, hjärtmask och erlichia.