~ Grisom ~

Viktig information

Mastín espanol användes ursprungligen för att vakta boskap eller som gårdshundar. Vi förmedlar enbart mastín till hem där de får rätt förutsättningar att trivas, alltså inte till boende i lägenhet utan trädgård eller uteplats.

Kontaktperson

-

Adoptionsavgift

4500 SEK

Kön

Hanhund

Född

oktober 2021

Ras

Mastín-mix

Mankhöjd

100 cm

Vikt

32 kg

Fungerar med katt

ej testad

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ej testad

Kommer från

Protectora

Om Grisom

Grisom är en stor valp!

Grisom övergavs på en s.k. killing station, så man vet ingenting om hans bakgrund.

Grisom är en social och aktiv hund, han älskar att leka med andra hundar men han kan också koppla av och lägga sig i solskenet och tugga på sina leksaker. Han har inga problem att dela mat och leksaker med andra hundar.

Grisom är väldigt kärleksfull med människor, han står gärna på bakbenen och kramas.  Man får vara försiktig med tanke på hur stor han är.

Grisom har en liten bula i pannan. Det är en gammal fraktur som uppstod i samband med lek och ingenting han lider av i dag.

Vi söker en aktiv, lekfull och kärleksfull familj till Grisom.

Grisom har höftledsdysplasi men detta påverkar dock inte hans livskvalitet.

En hund med mild till måttlig HD kan leva ett helt normalt liv. Det viktigaste att känna till som ägare är att kontrollera hundens vikt och kost. Regelbunden, måttlig motion varje dag, övervikt kan avsevärt påverka drabbade leder. Hunden behöver fortsätta röra på sig normalt så musklerna i lår och rygg byggs upp samt att lederna används kontinuerligt. Vissa använder även tillskott med Glukosaminer som kan bibehålla god ledrörelse. Det finns ingenting som botar en höftledsdysplasi men detta hjälper hunden att bibehålla en god livskvalitet.

Vill du adoptera Grisom?
Gör din intresseanmälan här nedan.