Gus (Gustavo)

Gus (Gustavo) RESERVERAD

Kön: Hanhund
Född: 10 juni 2019
Mankhöjd: 74 cm
Vikt:
Ras: Schäfer
Bakgrund: omhändertagen
Fungerar med katt: Ja
Fungerar med barn: Ja
Organisation: Adopta Companeros Abandonados
Kom till hundhemmet: 18 september 2020
Adoptionsavgift: 6900 sek

 

FINNS ATT BESÖKA I SVERIGE


Träffa världens gladaste hund Gustavo aka Gus! Detta är en stor kille med lika stort hjärta.

Gus befinner sig i hemligt jourhem i Malaga, Spanien. Han blev omhändertagen från människor som inte behandlade honom väl, och efter att de fick reda på vilket hundhem han lämnades in på försökte de klättra över stängslet för att stjäla honom, men lyckades tack och lov inte. I Malaga törs man därför inte söka hem till honom utan därför har organisationen bett oss om hjälp.

Hundhemmet berättar att de har träffat otaliga hundar i sheltret. Men de har aldrig sett en sådan elegant och ståtlig karaktär som Gustavo! Han är en fantastisk Schäfer på alla vis.

Gus blev som ovan nämnt räddad från personer som inte behandlade honom väl. Tänk en valp som får växa upp utan att veta vad kärlek är för något, utan att få någon som helst uppmärksamhet eller ömsinthet och missunnas att få upptäcka det goda i livet. Gus hyser ingen illvilja mot människor trots hans uppväxt, tvärtom, han älskar människor över allt annat och beter sig alltid med omtanke och med vördnad mot dem.

Då Gus är en Schäfer är han en hundras med hög energinivå. Han är otroligt intelligent och vill gärna göra något hela tiden. Han älskar att arbeta och är samtidigt mycket uppmärksam och lyhörd. Han är den idealiska hunden för den familj som vill ha en lydig arbetshund att träna med, såsom agility eller någon fysisk och mental aktivitet där han får utlopp för sin mentala kapacitet samt jobba med kroppen.

Han bor i en flock hundar på 13 individer i alla möjliga storlekar och båda könen. Han älskar att leka och interagera med tikarna, med andra hanhundar kan han uppvisa visst dominant beteende.

Han är en typisk outtröttlig valp emellanåt som ständigt är i farten. Därefter letar vi en familj till honom som vill ge honom den tid och aktivering han behöver, med daglig fysisk träning och mental aktivering. En familj som kan spendera mycket tid med honom och lära honom alla de vardagsrutiner en unghund kan behöva! Gärna en familj som gillar att vandra och vara utomhus, som entusiastiskt kan ge honom alla de äventyr han förtjänar! Då kommer Gus bli en lycklig och balanserad hund.Jourhemsrapport 8 mars
Gustavo i Sverige:


Gus är en fantastisk hund med otrolig energi, som älskar leka. Vilket man kan se i hans pigga blick, han är en stilig kille. Han är även en trygg och stabil hund som trivs bra kring nya människor och vill leka med alla hundar han ser. Vi har aldrig hört Gus skälla, inte ens när någon ringer på ringklockan.

Varje morgon vaknar man av en stor blöt puss. Gus är generös med sina pussar och när han känner för det kommer han och trycker huvudet nära för att kela lite, men mest är det lek som gäller. Gus skulle passa utmärkt för en hundsport så som agility, lydnad eller nosework. Vi har kört lite grundlydnad hemma och han är otroligt snabblärd och smart. Han blir snabbt leksugen och tappar fokus, så man får ta det i små etapper nu i början. Kommandon han kan hittills ”Sitt”, ”tass”, ”nej” samt ”varsågod” och snart kan han ligg med.

Vi är väldigt aktiva med Gus, och varje dag (morgon, lunch, middag och kvällspromenad) tar vi långa promenader och ibland mindre joggingturer som håller honom lugn inomhus, han är näst intill outtröttlig trots flertal timmar ute i skogen. Därav är det viktigt att aktivera honom både fysiskt och mentalt, det ska finnas intresse för detta i Gus för-alltid-hem. Efter en aktiv dag myser han gärna i soffan, han gillar bli inbäddad.

Gus passar för ett aktivt liv, och vi ser honom bo i hus/radhus med en större trädgård där han kan roa sig själv med sina leksaker och få ut lite energi. Han älskar när man kastar boll och kommer ivrigt tillbaka med den för att man ska kasta igen. Gus är bara två år och är ju fortfarande unghund och det får man inte glömma. Han älskar att utforska och leka och blir väldigt exalterad vid lek, men eftersom han är en stor kille som ibland tror han är liten kan han bli lite ”hårdhänt” under lek, så inga små barn bör finnas i hushållet. Han har gärna något att tugga på och finns det inte ben eller leksaker närheten så har Gus tuggat sönder en toffla eller annat föremål han tror är en leksak. Men genom att vara tydliga med vad som är okej och inte att bita på har detta beteende nu försvunnit, precis som hos alla yngre hundar.

Gus har tränat på att gå i koppel och går numera fint i koppel, han kan däremot rycka till om han ser en hare eller katt. Han är en stark kille som är nyfiken på allt han inte känner igen. Men vi tränar på detta och det är stora framsteg vid varje nytt möte. Han låter sig hanteras bra med pälsvården och åker fint i bil, lite nyfiken på allt runt om kring men lägger sig sedan och sover gott. Gus är rumsren.

Gus är en underbar unghund och förtjänar en familj som ger honom den tid, uppmärksamhet och fostran han värd. Detta tillsammans med det viktigaste, massa kärlek så kommer han fostras till en fantastisk livskamrat.
Gus i Malaga


 

Gus December