Harley RESERVERAD

Kön: Hane
Född: Mars 2018
Inkom till hundhemmet: 2018
Mankhöjd: ca 60 cm
Vikt: 35-40 kg
Ras: Alano-mix
Bakgrund: Vanvård
Fungerar med katt: Ej testad
Fungerar med barn: Ja
Organisation: el Refugio de Leo
Adoptionsavgift: 6900 sek

 

Livet hittills har inte varit så himla roligt för Harley och hans bror Slash. De hittades tillsammans med sina syskon, övergivna i Vélez-Málaga, och togs till en pererra där hundarna generellt avlivas om ingen ägare gett sig till känna eller någon adopterat djuret inom femton dagar.

Valparna plockades ut så snabbt det bara var möjligt, men under sina tio dagar på perreran hann valparna dra på sig sjukdomar och flera avled kort där efter. Efter en tid i jourhemmet hittades en potentiell adoptör till en av valparna, men när denne sedan åkte till jourhemmet för att hälsa på hundarna uppenbarade sig ren misär och valparna var gravt undernärda. El refugio de Leo tog sig snabbt an valparna efter detta, och av de fyra som överlevde är två adopterade, och kvar finns Harley och hans bror.

Harley är en badtokig glad unghund, han hoppar och skuttar av glädje när en människa kommer och hälsar på. Han kommer överens med alla han träffar, hundar som människor, men när det är dags för mat måste de hållas separerade då de kan bli lite väl resurshävdande mot andra hundar, förmodligen en rest av matbristen som rådde under deras tidiga uppväxt i jourhemmet. Slash går fint i koppel och är kort och gott en stor glad och lite bufflig kille. Harley söker ett hem utan andra hundar, och hos någon som har erfarenhet av liknande raser.