♂ Harpo – ADOPTERAD TILL SPANIEN

Harpo

Kön: Hanhund
Född: 20 januari 2016
Väntat sedan
Ras: Blandras (Galgo-mix)
Mankhöjd: 65 cm
Vikt: 30 kg
Fungerar med katt: Okänt
Fungerar med barn: Nej
Organisation: Proyecto NOA
Adoptionsavgift: 6900 SEK

Älskade osynliga Harpo, när ska du få ett hem?

Harpo är en av de hundar som varit på sheltret som längst, trots att han är en underbar hund på alla sätt och vis så har ingen någonsin visat intresse för honom. Harpo är ungefär 5 år gammal och har en oändlig önskan att hitta en familj att älska villkorslöst.

Harpo inkom till skyddet när han var ungefär 9 månader gammal, och lämnade inte förrän de stängde ner. En sorlig historia år efter år i sheltret utan trygghet eller en egen familj, och ytterst lite kontakt med människor. Harpo blev allt mer instängd i sig själv, han blev osäker och tillbakadragen – så pass att han tillslut inte ens ville låta sig bli infångad med koppel. Lyckligtvis lyckades de tillsist få honom till ett jourhem, då han mådde så otroligt dåligt att livet på sheltret.

Jourhemmet berättar nu att han förbättrats väldigt mycket, så pass att han är redo för adoption. Han är numera lugn och fin i sin karaktär, men en viss blyghet har han svårt att överkomma – som många vinthundar att de kan ha en mer nervös natur. Kanske finns det någon där ute som älskar dessa sorters hundar, kan förstå honom, ge honom tid och en andra chans? En hund som inte känt frihet på mycket länge.

Han har lärt sig att leva inomhus med en familj och att lita på människor igen. Han är en otroligt fin hund, han är så snäll och oskyldig och kommer göra sig älskad direkt! Han har fint hundspråk och vet hur man håller balans i gruppen utan konflikter med varken andra tikar eller hanar.

Är du det hem han söker, som kan laga hans trasiga själ och låta honom blomstra ut? Välkommen att lämna en intresseanmälan!

Harpo passar dig som har förståelse för att rädda eller nervösa hundar, som på något sätt tappat förtroendet för människor, behöver tid på sig att landa och komma till ro. Dessa hundar kan bli enormt fina och blomstra ut till fantastiska hundar när de väl klivit över tröskeln (sin mur de byggt upp) – men det krävs tid, tålamod och engagemang från människans sida. Det är också viktigt att vara införstådd i att beroende på hur rädd och nervös hunden är, att det kan gå snabbt men att det också kan ta lång tid. Det är otroligt viktigt att låta dessa hundar få tid på sig och bygga upp en ömsesidig respekt.