Istan HAR FÅTT HEM

Kön: hanhund
Född: 2017
Mankhöjd: 47 cm
Vikt: 11 kg
Ras: blandras
Bakgrund: upphittad
Shelter: Triple A
Adoptionsavgift: 5900 sek

Istan hittades vid vägen till orten Istan. Han saknade chipmärkning. Han är en trevlig kille som kan vara lite blyg i början. Han trivs inte tillsammans med den mängd hundar som finns på hundhemmet. Han går fint i koppel med uppträder försiktigt när han stöter på nya saker.

Rapport från jourhemmet (5/12):
“Han är glad, lugn i sinnet och verkar ha lätt för att koppla av. När jag sätter mig eller lägger mig kommer han och lägger sig intill.

När jag är ute på promenad med honom är han väldigt nyfiken. Han vill se & lukta på allt. I mitt kvarter där vi ofta promenerar så är han inte längre lika peppad utan utan går mest och nosar längs vägen. Han kissar oftast på en av sina vanliga tre-fyra platser.

Han var superduktig på att springa i koppel när jag cyklade och vi har sprungit en del i spåret också. Det funkar väldigt bra, men då har vi inte stött på någon hare ännu. När han ser en hare blir han uppspelt och rycker i kopplet.

Jag brukar ta honom till en öppen yta och kasta boll som han gillar att springa efter. Han gillar verkligen att leka. Dragkamp tycker han också är skoj.

Han kommer nästan alltid när jag kallar på honom.

Han är försiktig med andra hundar. Oftast vill han bara gå vidare utan att hälsa. När vi stannar märker jag att han är lite orolig men det går snabbt över efter att hundarna nosat lite på varandra. I hundrastgårdar så funkar det bra med typ 4-5 andra hundar. Mer än så gillar han inte, då blir han lite nervös.

Han gillar alla människor och vill hoppa upp och hälsa på alla, men han kan bli lite nervös när det är för många människor samtidigt.

Han äter bra men behöver fortfarande gå upp i vikt.

Han verkar klara att vara ensam hemma några timmar.

Om jag lämnar honom hos andra blir han orolig och gnäller ett tag.

De kommandon vi har tränat på har han lärt sig. Han är lyhörd och uppmärksam på mig när vi är ute. Jag undrar om han har varit hemlös särskilt länge. För mig känns det som om han har haft ett hem där tränat honom i lydnad förut.”

Bilder från jourhemmet (5/12):

Bilder från Sverige:

Film från juli 2019: