Jänta HAR FÅTT HEM

Kön: tik
Född: 3/4 2020
Mankhöjd: växer, förväntas bli stor
Vikt: växer
Ras: mastinmix?
Bakgrund: inlämnad på perreran
Organisation: Malaga
Adoptionsavgift: 5900 sek

Jänta är livlig, rolig och lekfull, precis som en valp ska vara. Vi vet inte vad det är för ras-/er i henne men hon förväntas bli stor, kanske det kan vara spansk mastiff/mastin espaniol i henne.

Jänta förmedlas av Nicolina Lindh via ADA-hundar och hon berättar:
“Jänta och hennes fyra syskon kom in till pererran i Malaga i somras; en farlig plats för valpar då de oftast är ovaccinerade och därför lätt kan drabbas av valpsjuka eller någon annan smittsam sjukdom på sådana platser. Tre av valparna adopterades snabbt, bara Jänta och hennes bror Khan blev kvar så jag bestämde mig för att ge dem en chans i Sverige. Man hade sagt mig att det var två hanvalpar så jag hade två “grabbiga” namn redo till dem när hämtades de ut och samtidigt skulle få sitt chip och pass. I stället blev jag kontaktad och tillfrågad om jag kanske ville ha ett annat namn till valpen som visade sig vara en tik och om jag kunde komma med det namnet nu med detsamma för veterinären skulle skriva in det i passet direkt. Jag bestämde mig snabbt för att ge henne ett “tjejigt” namn, så ingen skulle göra misstaget att ta henne för en hane igen, så det blev Jänta.”

Nu bor båda syskonen på ett hundpensionat i väntan på att bli resklara, vilket blir i början av oktober. De ska vaccineras först och sedan blodtestas och avmaskas innan resa. Vi vill be er observera att de är för unga för att kastreras nu så detta måste familjen bekosta själva i Sverige.”