Jenna FÅTT HEM I SPANIEN

Kön: Tik
Född: 3 Juli 2018
Inkom till hundhemmet: 11 februari 2021
Mankhöjd: ca 30 cm
Vikt: Ca 9 kg
Ras: Podenco Maneto
Bakgrund: Övergiven tillsammans med sin syster Lara
Fungerar med katt: Ej testad
Fungerar med barn: Ej testad
Organisation: Protectora de Málaga
Adoptionsavgift: 6900 SEK

Systrarna Jenna och Lara är otroligt fästa vid varandra till den gräns att de nästan är oskiljbara. Bland annat så rymde Jenna från sin vårdavdelning för att desperat leta upp sin syster. Eftersom att de är så otroligt fästa och lyckliga vid varandras sida så föredrar vi främst ett hem där de kan stanna tillsammans om möjligt – och om de inte kan vara tillsammans måste de separeras, men i ett hem omgivet av kärlek.

Om systrarna Jenna och Lara

Om det finns en väldigt utsatt hundras i Spanien, så är det Podenco. De flesta av dem kommer till hundhemmet övergivna av sina ägare, och som regel mer än undantag anländer de inte i gott skick – de är undernärda, skakiga, rädda och vanskötta med många dåliga erfarenheter och upplevelser bakom sig, som i sin tur har skapat en naturlig rädsla för människor.

På sheltret finns de som haft “turen” att bli upphittade innan de går ett hemskare öde till mötes.

Lara och Jenna är två av de lyckligt lottade. Två systrar som lämnades för att dö tillsammans med sina bröder i en s.k “killing station” där hundar lämnas av för avlivning. Men istället lyckades hundhemmet ta dem därifrån och rädda deras liv, och nu systrarna ingenting annat än att få leva ett långt, tryggt och värdigt liv tillsammans med en kärleksfull familj de kan kalla sin egen.


Lara och Jenna var väldigt rädda för människor när de först anlände till Sheltret. Vi vet inte hur deras liv har varit, eller vad de har fått vara med om som gör att de har sådan liten tillit till människor – men de har alltid varit så rara och snälla. De har aldrig visat någon form av aggression eller dåligt temperament.

De har redan bättrat sig sedan de kom till Sheltret och gör framsteg varje dag! Båda tjejerna verkar ha lätt för att lita på människor igen, de har redan börjat förstå att ingen på hundhemmet kommer att skada dem. Trots deras skygghet så visar de enormt mycket kärlek till deras närmsta volontärer och tycker väldigt mycket om att bli klappade och kelade med. Sakta men säkert övervinner vi rädslan och får dem att lita på människor igen.


De kommer bli de idealiska familjehundarna när de övervinner sin rädsla. De är dessutom fortfarande så väldigt unga, Lara på ett år och Jenna två. Tänk, ett helt fantastiskt spännande liv framför sig! Ett helt liv att leva, uppleva och lära sig allt de kan och vill.

En stor del av det spanska samhället tycker bara att dessa hundar är till för jakt, och att efter de har “förbrukats” så är de värdelösa för ägarna och kastas då iväg eller överges, och då dessutom ofta väldigt vanskötta och helt hjälplösa. Allt dessa hundar vill ha är kärlek hos en fin familj, kanske en skön soffa och lite godis, roliga promenader och mycket lek. Det är den perfekta hunden för alla typer av familjer. Vare sig det är en springtur ute på elljusspåret eller en simpel promenad med barnfamilj så är det djupt uppskattat av dessa hundar.

Lara och Jenna håller på att lära sig innebörden av kärlek, och när de ger sig sina hjärtan så är det för evigt.