Josefina FÅTT HEM I SVERIGE

Kön: tik
Född: sommar 2018
Mankhöjd: 39 cm
Vikt: 13 kg
Ras: hittad
Bakgrund:
Shelter: NOA
Adoptionsavgift: 5900 sek

Josefina räddades 16 december 2019 tillsammans med fem valpar.  Hon hittades i ett stenbrott med valparna och andra småhundar. Hon var vänlig och orädd mot sina räddare där hon lekte med hundvänner på den plats hon kände och var trygg i.

Valparna fick snart fosterhem.  Josefina bodde hos vår kontaktperson Rosetta (NOA) den första veckan för att veterinärundersökas (veterinären uppskattade då hennes ålder till cirka 20 månader) och ta blodprover och under den korta tiden lärde Rosetta känna den lilla tiken som en vänlig och trevlig tik.

Josefina blev rädd först när hon kom till Rosetta. Hon ville inte gå i kopplet och åt ingenting under den första natten. Men sedan släppte det mer och mer och hon började slappna av. Hon hade inga problem med Rosettas egna hundar. Hon var lugn inomhus och dessutom helt rumsren vilket överraskade Rosetta eftersom hon tror att tiken aldrig haft ett hem. Vi söker ett trygg hem som med tålamod och klokhet kan ge stabilitet för Josefina som troligen behöver en lugn övergångstid i ny miljö.

Josefina har tyvärr fått sin svans avklippt.

UPPDATERAT 5 februari.
Nu är Josefina i fosterhem, samma som hon bodde i första veckan. Nu tränas hon och förbereds för sverigeresa vilken sker i mars, då som jourhund såvida hon inte har bokats innan dess. Bl a har fosterhemmet ställt en bur hemma där Josefina kan gå in och ut som hon vill, ibland ligger det en godbit där så att hon upplever buren ganska positiv.
Nedan tre korta filmer tagna nu när Josefina kom till fosterhemmet. På en av filmerna har hon en nättröja på sig som skydd för att hon är nykastrerad.UPPDATERAT 12 januari

Josefina är så mycket tryggare nu. Hon har funnit sig tillrätta på sheltret och när man besöker henne hoppar hon upp och vill hälsa. Nu går Josefina också bra i koppel, hon har fattat galoppen att det betyder trevliga promenader. På de senaste bilderna har hon fått åka till veterinären och vaccinera sig och det är hon inte riktigt bekväm med som ni kan se. Ny miljö och nya obehagliga klinikdofter. Nä då är det bättre i sheltret.