Jota RESERVERAD

Kön: hane
Född: 15 augusti 2015
Inkom till hundhemmet: 12 mars 2021
Mankhöjd: 55 cm
Vikt: 36 kg
Ras: Schäfer
Bakgrund: Inlämnad av ägaren
Fungerar med katt: Ja
Fungerar med barn: Ja
Organisation: GPAR
Adoptionsavgift: 5900 SEK
☆ Snart senior samt har mild höftledsdysplasi

 


Träffa vackra och tålmodige Jota! En underbart go medelålders herre på 5 år som inkom till sheltret då han förra ägare insjuknade så pass att han inte längre kunde ta hand om Jota. Allt han ville var att Jota skulle få det bra.

Jota är en otroligt mysig och fin hund. Han går bra ihop med andra hundar, åtminstone små hundar så vi tror inte det skulle vara några problem med andra hundar heller – han är så vänskaplig av sig. Han går även bra ihop med katter. Han är en stor och kramgo björn, väldigt tillgiven med människor och älskar att få uppmärksamhet.

Just nu bor Jota i jourhem och väntar ivrigt på att någon ska vilja ta sig an honom trots hans ålder – och ge honom det fantastiska liv han önskar och är värd efter att ha blivit bortlämnad av sin förra ägare. Vi tror Jota skulle passa in i de flesta situationer då han är så rar och mjuk. Är du den fina familj Jota letar efter?


Jota har lindrig höftledsdysplasi (ungefär en C-höft) men detta påverkar dock inte hans livskvalité. Röntgenbilder finns.

Detta är något som är väldigt vanligt på större raser. Särskilt hundar som dessutom levt ett hårdare liv, då det givetvis sliter på kroppen. Vissa raser, såsom tibetansk mastiff, schäfer och golden retrievers, är mer benägna att utveckla höftledsdysplasi och ligger ofta i riskzonen.

En hund med mild till måttlig HD kan leva ett helt normalt liv. Det viktigaste att känna till som ägare är att kontrollera hundens vikt och kost. Regelbunden, måttlig motion varje dag, övervikt kan avsevärt påverka drabbade leder. Hunden behöver fortsätta röra på sig normalt så musklerna i lår och rygg byggs upp samt att lederna används kontinuerligt. Vissa använder även tillskott med Glukosaminer som kan bibehålla god ledrörelse. Det finns ingenting som botar en höftledsdysplasi men detta hjälper hunden att bibehålla en god livskvalité.