Kaiser HAR FÅTT HEM I SPANIEN

Kön: Hanhund
Född: 1/2 2018
Inkom till hundhemmet: 27/1 2020
Mankhöjd: 49 cm
Vikt:
Ras: Pitbullmix
Bakgrund:
Fungerar med katt: Nej
Fungerar med barn: Ja
Organisation: Protectora de Animales de Malaga
Adoptionsavgift: 6900 sek

 

Vi alla vet att ett shelter inte är ett hem eller ett liv för hundar eller katter. Det finns också hundar som anpassar sig bra, och andra värre. I de fall där hunden inte alls kan anpassa sig efter den stress och påfrestning hundsheltret innebär kan man se hur hunden lider – förvirringen orsakad av att inte vara med sin familj. Kaiser är en av dessa missanpassade själar som ingen märker, trots att han är en så otroligt vacker hund.

När Kaiser anlände till sheltret var han en levande bild av förvirring och osäkerhet. Han kunde inte slappna av och var alltid på spänn, han sov rastlös, han åt medan han var på helspänn med rädslan att något eller någon skulle skada honom när som helst. Han har spenderat många timmar med att bara gått i cirklar runt sig själv för att försöka avleda sin ångest och plågor som byggts upp i hans medelstora kropp. Så småningom, och tack vare sin burkompis, har Kaiser successivt börjat slappna av. Men oavsett hur mycket sheltret försöker – så behöver Kaiser komma bort från cementgolven och in i en hemmamiljö för att verkligen lära sig att slappna av i trygghet.

Kaiser är en väldigt tillgiven kille som verkligen njuter av mänskligt sällskap. Man kan se i hans ögon hur han direkt går över till ro så fort han inte behöver vara ensam. Han är en hund som lämpar sig till de flesta familjer, då han inte alls är svår att ha att göra med. Han är så tillgiven och lyhörd och trots sin unga ålder har en låg till medium energi.

På koppelpromenaderna är Kaiser duktig, trots sin urpsrungliga stress slappnar han av allt mer och går fint bredvid en. Han gör framsteg varje dag.

Mot andra hundar är Kaiser i grunden undergiven och lugn. De hundar han träffat har han varit fin med och snabbt gått in i lekläge efter bara fem minuter, överöser dem med pussar som med hans burkompis. Men något som shelterlivet påverkar på honom också är hans konstanta stress, och det visar sig också bland annat på att han har varit mer misstänksam mot andra hundar på senaste. Vi tror med säkerhet att när stressfaktorn i hans liv försvinner med en adoption till ett riktigt hem, så kommer han vara den där fåniga, roliga Kaiser med andra hundar igen. I en början behöver Kaiser bara lugna introduktioner på en promenad och han blir kompis med dem på nolltid.

På grund av denna stress och rädsla så kan han också vara spänd kring sin mat. Han föredrar att äta utan att bli störd, förmodligen också för att han kom in så pass undernärd att både revbenen och alla ryggkotor var tydligt framhävda, men han har trots detta aldrig haft en dålig reaktion förutom att han varnat om någon hund kommer för nära när han äter.

Vi hoppas verkligen det finns någon där ute som har medlidande med Kaiser och kan ta honom ur denna situation som totalt förtär honom inifrån och ut. Allt han vill ha är en familj som älskar honom, och kan ge honom den kärlek och värme i ett hem som kommer omvandla honom till den fantastiska, glada, lydiga, sällskapliga, lekfulla, tillgivna kille han är.