♀ Kika

~ Kika ~

Den här stiliga tjejen heter Kika.

Kika blev övergiven av sin familj. Nu söker vi en familj där hon kan få långa promenader och mys med klappar och kramar.

Kontaktperson

-

Adoptionsavgift

7900 SEK

Kön

tik

Född

2020

Ras

Schäfer-mix

Mankhöjd

56 cm

Vikt

28 kg

Fungerar med katt

ja

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ej testad

Kommer från

protectora

Om Kika

Denna vackra tik är Kika.

Kika blev lämnad av sin familj utanför sheltret. Vi vet inte vad som hände eller varför de lämnade henne där men hon kom till härbärget livrädd, personalen fick inte röra henne, fick inte ta ut henne på en promenad… hon rullade ihop sig till en boll i ett hörn av buren. Dessutom var hennes päls och hud i dåligt skick, så hon behövde behandlas.

Men med tid, tålamod, massor av kärlek och hjälp av andra hundar kunde Kika övervinna sin rädsla och gå vidare.

Kika går väldigt bra ihop med andra hundar, hon älskar att leka med sina kompisar. Hon har inga problem att dela med sig av sina leksaker och mat. Hon är väldigt trevlig och respektfull.

Kika är mycket tillgiven och älskar att bli kliad och pussad och hennes favorithobby är att ligga på rygg så att volontärerna kan klia henne på magen non-stop. Hon är även ganska självständig, hon älskar att utforska på egen hand.

Vi söker en kärleksfull och lugn familj till Kika, en familj som gillar att ta långa promenader i naturen och att leka med henne.

Kika har lindrig höftledsdysplasi men detta påverkar dock inte hennes livskvalitet.

En hund med mild till måttlig HD kan leva ett helt normalt liv. Det viktigaste att känna till som ägare är att kontrollera hundens vikt och kost. Regelbunden, måttlig motion varje dag, övervikt kan avsevärt påverka drabbade leder. Hunden behöver fortsätta röra på sig normalt så musklerna i lår och rygg byggs upp samt att lederna används kontinuerligt. Vissa använder även tillskott med Glukosaminer som kan bibehålla god ledrörelse. Det finns ingenting som botar en höftledsdysplasi men detta hjälper hunden att bibehålla en god livskvalitet.

Är du det hem Kika söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.