Kira HAR FÅTT HEM I SVERIGE

Kön: tik
Född: dec 2017
Mankhöjd: 55 cm
Vikt: ca 22 kg
Ras:
Bakgrund: upphittad

Kira hittades övergiven tillsammans med tiken Clara utanför Malaga. En person lämnade in både hundarna på perreran där och meddelade oss detta samt bad om hjälp för hundarna. Någon ägare hördes aldrig av och därmed var det fritt fram för perreran att sälja eller avliva, vilket är godtyckligt för dem, båda hundarna. Så för att säkra för hundarna behövde de flyttas. Vi fick tack och lov hjälp 14 december förra året av Triple A i Marbella som nu ger hundarna logi och förbereder dem för sverigeresa.

Kira är otroligt kärleksfull, mjuk och vänlig, en mycket social tik som älskar alla människor och hundar. Hon går väldigt fint i koppel – det känns som om hon haft ett bra hem tidigare – och älskar promenaderna. Kira älskar också att kela och gosa så mycket hon kan få möjlighet till.

Rapport från jourhemmet 24 februari:

“Vi kom hem med Kira och tog ut våra hundar Milko och Tina så att dom alla fick mötas på neutral plats. Mötet gick helt utan problem. Vi tog en promenad och Kira nosade nyfiket runt. Väl inomhus undersökte hon vårt hus men vågade inte gå i trappan till övervåningen första kvällen. Hon sov lugnt på natten (bredvid jourhusse i sängen). Hon har helt klart valt ut honom som favorit just nu, men är go mot oss alla i familjen.

Lite ”maktkamp” eller test av rang pågår mot vår hanhund Milko, lite dominansförsök med att försöka rida på honom o s v. Vår lilla Tina, som har en hel del integritet, har sagt ifrån och det respekterar Kira.

Kira  är lyhörd och verkar lättlärd, lyssnar till sitt namn och har redan lärt sig ”sitt” Hon går bra i koppel även om hon inte är riktigt van att gå på en sida . Hon vill gärna gå bredvid Milko på promenaderna, gärna tätt intill men visar annars ingen osäkerhet. Hon känns stabil, är glad och nyfiken. Inga problem med magen, och har stor aptit. Idag söndag förmiddag lyckades hon göra sina behov utomhus och när vi berömde henne verkade hon så glad.

Hon är smidig och har en bra kondition. En superhärlig hund !”

Jourmatte Gunilla med familj

Från Spanien