Leonor HAR FÅTT HEM

Kön: tik
Född: juli 2018
Mankhöjd: 37 cm
Vikt:
Ras: podenco
Bakgrund: upphittad
Organisation: GPAR
Adoptionsavgift: 5900 sek

Leonor är en underbar och vänlig liten tik. Hon och hennes nyfödda valpar räddades från gatorna i Rute. Hon var otrygg och mycket skygg när hon kom till sheltret men bitvis känner hon mer och mer förtroende för människor hon nu känner. Hon uppför sig så fint med barn och har absolut inga problem med andra hundar.

Leonor kom till sheltret med sin kull den 8 juni 2020. Hon var dräktig och hade flackat omkring med stor mage på gatorna i staden i många dagar.   Det var omöjligt att få tag i henne, hon var mycket rädd, men man såg att hon snart skulle valpa och väntade in det först.  Valparna föddes och man kunde snart lokalisera var Leonor gömt dem, fyra små underbara bebisar. Men att fånga dem var inte lättare för det. Planen var att först få tag i mamman och sedan valparna. Till slut lyckades man äntligen men efter många dagars jobb och flera av hundhemmets personal och volontärers insatser.

Leonor och hennes valpar växte upp på hundhemmet på en trygg plats tills de små var så pass stora att de kunde adopteras. Alla fyra bor i Spanien. Leonor är kvar. Man vet ingenting om hennes bakgrund men hennes otrygghet kanske skulle kunna berätta om en hård uppväxt för hon har svårt att lita på människor. Personalen arbetar med Leonor för att ge henne självförtroende och uppmuntrar till utveckling med små, små steg.  Även om Leonor blir rädd i någon situation så visar hon aldrig aggressivitet eller nafsar.

Terapin har gett resultat och hon öppnar sig alltmer för var dag men detta arbete fortsätter naturligtvis i ett framtida hem. Vi söker därför en trygg och stabil familj utan alltför små barn, som kan ge kärlek i massor och stöd. Ni bör ha erfarenhet av blyga hundar. Leonor kanske kommer att vara en liten osäker tjej livet ut eller också tar hon fatt i allt när hon får utrymme och blommar upp i sitt nya hem.

Som familj måste ni vara medvetna om att det inte finns något facit på hur lite eller mycket tid som krävs för att stötta den här lilla hunden. Men allt gott ni ger Leonor får ni igen även om ni får vänta på det.