Lola HAR FÅTT ETT HEM

Kön: tik
Född: november 2016
Mankhöjd: 48 cm
Vikt: 18 kg
Ras: podenco
Bakgrund: Räddad av en volontär från vanvård
Organisation: GPAR
Adoptionsavgift: 5900 sek

Lola – ett namn värdigt en så vacker tik som denna. Hon är en lite större modell av podenco som söker sitt föralltid-hem där hon kan få leva resten av sitt liv och bli överöst med kärlek.

Lola har bott på GPAR sedan april 2018 och har utvecklats från att vara en nervös hund, som var livrädd för halsband då hennes tidigare ägare brukade binda fast henne för att ge henne stryk, till att ha blivit en glad hund som mer än gärna söker kontakt för klappar och kel. Halsband är inte längre ett problem, GPAR har tränat henne mycket på detta, och nu älskar hon att gå på promenad i koppel med volontärerna.

Till Lola söker vi efter ett lugnt hem som kan hjälpa henne med att bygga upp självförtroendet i den nya miljön en flytt skulle innebära, då hennes liv, utöver tiden på GPAR, mest bestått av elände. Ett hem utan mindre barn, alternativt väldigt lugna barn som respekterar och förstår hundens behov av lugn och trygghet, samt som inte lämnar henne ensam allt för långa stunder då Lolas trygghet ligger hos de människor som tar hand om henne. Hon är som tidigare nämnts väldigt snäll och lugn, men behöver träning vad gäller nya miljöer. En redan befintlig trygg hund i det nya hemmet skulle vara till stor draghjälp för Lola.

Lola går fint i koppel, och den som vinner hennes hjärta kommer ha en trogen och lojal vän för många år framöver!