♂ Maddox

~ Maddox ~

Kön: Hanhund
Född: 3 februari 2020
Väntat sedan: 03-04-2020
Ras: Blandras (Pitbull-mix)
Mankhöjd: 62 cm
Vikt: – kg
Fungerar med katt: Ej testad
Fungerar med barn: Ej testad
Organisation: Triple A Marbella
Adoptionsavgift: 6900 SEK

Uppvuxen i sheltret och aldrig ha fått känna tryggheten av en riktig familj eller se omvärlden. Nu är det verkligen din tur fina Maddox att få ett riktigt hem.

Maddox upphittades övergivna tillsammans med sina sex syskon, vilka nästan alla är adopterade – förutom vackra lilla Maddox. När valparna växer och slutar vara söta enligt folk, så avtar adoptionerna och det blir allt svårare för dem att hitta hem.

Den här killen är så otroligt rar och vänlig med alla människor omkring honom. Han kan vara en aning “bossig” mot andra hundar ibland, men trots detta så delar han hägn med flera andra riktigt dominanta hundar och det går jättefint. Vi tror det mest handlar om understimulering i kombination med hans unga ålder – att försöka testa lite gränser i samband med att han blir överspelt.

Vi tror Maddox skulle passa dig som är aktiv, som älskar att vara utomhus och att gå på många promenader. Samt någon som är villig att gå hundkurser för att få rätt verktyg med sig, eller redan ha erfarenheten att lära honom allt livet har att erbjuda utanför sheltrets väggar.

Det är viktigt att veta att då han är uppvuxen på sheltret, så kommer det mesta i livet vara väldigt överväldigande och skrämmande i början; bilar, trappor, olika läten, smällar, okända människor etc. Med tid och tålamod, en lugn och trygg ledare att guida honom att i lugn och ro få bekanta sig med omvärlden och alla knepiga och nya ljud, så kommer det släppa så småningom. Man måste bara försöka förstå hans synvinkel i det hela.

Därav tror vi det bästa är att han inte direkt flyttar rakt in i en stressig stad, utan gärna lite utanför i ett lugnare område eller på landet där det är lugnare.

Är du det hem Maddox söker? Välkommen att lämna en intresseanmälan!

När vi träffade Maddox igen nu i mitten av augusti