Maku HAR FÅTT HEM

Kön: hanhund
Född: 2017
Mankhöjd: 58 cm
Vikt: 18 kg
Ras: blandras
Bakgrund: inlämnad av hundpolisen
Shelter: Triple A
Adoptionsavgift: 5900 sek

Maku är en snäll och trevlig hund, fin mot alla.  Han kan nästan vara för hjärtlig när han vill hälsa för då hoppar han upp mot en, så glad och social.  Det är inga problem att få röra honom, han gillar uppmärksamhet och det går bra att få undersöka, klämma och känna på öron, tassar mm. Han fungerar fint med de flesta hundarna men kan ibland vara lite selektiv med vilka han vill umgås med.
Maku har en hög energinivå och drar en del i koppel för han blir så ivrig. Han vill gärna ha kopplet i munnen under promenader så det behövs några lektioner i hur man beter sig. Maku är pigg och behöver bli sysselsatt så vi söker ett hem som kan aktivera honom både fysiskt och mentalt.

Maku lämnades in på Triple A av hundpolisen 28/6 19. Han hade microchip och man kunde lokalisera en ägare som då kontaktades.  När det poängterades att hunden var smal, uttorkad och hade liggsår på armbågarna så blev hon chockad men hävdade att hon betalat en man som ska ha matat honom. Kvinnan har inte hämtat upp Maku och hon har slutat att svara i telefonen. Det har efteråt visat sig att polisen hade fått in anmälningar om vanvård på Maku.

Här syns förhårdnaderna på benen. Inte alls ovanligt på en hund som fått ligga på hårt underlag.