Månadens profil i juli

Det här är Natasja Duijveelar…

…och hennes man Corné.

Natasja och Corné bor och arbetar på FBM. De kommer ursprungligen från Holland men för några år sedan fick de en längtan att bryta upp och prova något nytt. De besökte Spanien, hamnade i Sevilla och så på FBM och där sade det “klick”. Där blev de inom kort bofasta. Natasja flyttade först medan Corné var tvungen att avsluta sitt jobb i hemlandet innan han kom efter.

Natasja och Corné hjälper förstås till där de behövs men huvudsakligen är Corné nu FBMs suveräne fotograf. Han tar underbara foton på hundarna som söker hem. Även dessa bilder har han tagit som vi nu lånar. Titta bara vilka härliga och roliga foton nedan!

Paret är också ofta fosterhem till valpar och unghundar. De umgås med de rädda hundarna för att socialisera dem, de filmar och fotograferar till de galgoföreningar som finns i Europa och som FBM samarbetar med. Nu efter några år på hundhemmet känner de sig hemma, hittar väl och vet när det behövs en insats snabbt.

Det är alltid hårt och svettigt arbete på FBM, vissa dagar mer än knappt man orkar. Då är det skönt med lite semester vilket Corné och Natasja unnar sig på fotot ovan.

Foto: Corné Duijveelar