Månadens profil i juni

FBM – Foundation Benjamin Mehnert – är en stiftelse som driver ett hundhem utanför Sevilla i Spanien. Där arbetar Rocio Arrabal.

Rocio började som första anställd på FBM 2010 och då som chefsveterinär. 2016 erbjöds hon att bli direktör och ansvarig för FBM vilket är hennes uppgift sedan dess.

Rocio är verkligen rätt person på rätt plats och även om hon har en mjuk framtoning och alltid är trevlig så styr hon hundhemmet med fast hand. Hon är navet alla vänder sig till och respekterar högt.

Rocio är  verkligen FBMs hjärta, så mån om allt och alla och alltid snabb att hjälpa. Även om vi ibland har ”terroriserat” henne med frågor, i synnerhet tidigare då vi placerade hundar från FBM, så har hon alltid svarat med en glad röst även om det varit stressigt.

Rocio har ett stort ansvar men naturligtvis delar hon det med andra. Personalen har olika ansvarsområden för FBM är stort och verksamheten begränsar inte sitt arbete till att enbart rädda hundar och förmedla dem för adoption. Veterinärkliniken är öppen för allmänheten och man kan också erbjuda djurägare katthus, hundhotell, rehabiliteringsutrymmen och stora rasthagar.

Rocio är mycket omtyckt av sin personal.

Hunden i soffan är Rocíos egen. Adopterad från FBM förstås.