♂ Marino – ADOPTERAD

Marino

Kön: Hane
Född: 5 mars 2019
Inkom till hundhemmet:
Mankhöjd: 60 cm
Vikt: 20 kg
Ras: Podenco
Bakgrund: Upphittad
Fungerar med katt: Ej testad ännu
Fungerar med barn: Ja
Organisation: el Refugio de Leo
Adoptionsavgift: 6900 SEK


Säg hej till Marino! En riktigt ståtlig beach boy som hittades, promenerande flera dagar, längst stranden i Torre del Mar. Där gick han runt i sin ensamhet, sov och bodde på stranden – tills flera personer uppmärksammade honom och hur ensam han verkade vara så hundhemmet kunde skicka ut volontärer att leta upp honom och att ta honom till trygghet.

Vad Marino har varit med om och hur han har hamnat på stranden kommer vi aldrig få veta. Det vi vet är att Marino är en otroligt fin kille. Han är fortfarande lite nervös kring människor och har varit lättskrämd så här i början, men han har snabbt börjat inse att dessa nya människor kommer med goda avsikter och börjar sakta men säkert smälta för dem. Vid matning behöver han separeras från de andra hundarna, då han kan vara lite resursvaktande, vilket vi tycker är helt normalt för en hund som överlevt såhär länge på egen hand.

Det är nog densamma historia som upprepar sig om och om igen för dessa utsatta podencos. De lever i stora grupper vars enda mål är att jaga under någon till några få säsonger, och oftast under fruktansvärda förhållanden. När de har “förbrukats” eller inte uppnår sitt fulla syfte lyckas de med tur antingen rymma, blir utsläppta på gatan eller möter värre öden till mötes. Marino är nog en av de lyckliga få som vi lyckades fånga upp.

Nu behöver han bara lära sig tillit till människor och få en fin familj som kan ge honom det han behöver för att bli lycklig igen. Marino är fortfarande bara en unghund och har hela livet kvar att lära, uppleva och se!