Michael Rackl – augustiprofilen

Veterinär Michael Rackl har arbetat på Triple A under många år och det är vi tacksamma för. Aldrig blir han irriterad på våra frågor även om de upprepas av oss för att vi inte förstått riktigt första gången.  Är det något vi oroas över på en hund; en knöl, håravfall, klåda, hostning dvs småsaker som kanske dykt upp snabbt eller inte upptäckts tidigare, så kan vi alltid fråga Michael och han undersöker hunden så fort han kan. Är det större skador eller annat informerar han oss noga, om vilka behandlingar som är lämpliga eller om vi alls bör flyga hunden till Sverige. Vi vet att vi kan lita på det han säger och det är guld värt i vårt arbete.

Michael föddes i Mûnchen, Tyskland i juli 1965. I hemmet fanns alltid många smådjur och som vi alla vet så drar det med sig veterinärbesök. Här startade Michaels intresse för detta yrke; han älskade djur och han visste att han skulle bli veterinär. Han började med att hjälpa till på den klinik där han var bekant med veterinären. Efter studier gjorde han sin praktik hos samma veterinär och fortsatte sedan att jobba där. Veterinären började sedan arbeta på ett shelter i Tyskland och Michael följde med dit.

När Michael närmade sig 40-årsåldern började en tanke gro i honom. Han hade alltid haft en längtan att flytta söderut och han beslöt sig för att ”Nu eller aldrig!”. En bekant hade hus i Marbella och erbjöd Michael ett boende där. Michael gjorde slag i saken, samlade ihop sina saker, stoppade in dem och sina fem hundar i bilen och körde till Marbella.

Michael gör en hälsokoll på Clara och Kira inför sverigeresan.

Michael började arbeta hos en veterinär på en klinik i Gibraltartrakten. När hon stängde kliniken fick Michael anställning hos en annan veterinär tills han 2006 fick höra att Triple A behövde ny personal. Han sökte och har sedan dess blivit kvar där. Michael arbetar även en dag i veckan på en klinik i Estepona där han hjälper en god vän med operationer.

2017 gifte sig Michael och i familjen ingår elva hundar.

Det kanske låter som en kliché men detta är verkligen ett kall för Michael. Han är en närvarande veterinär och en sådan som man önskar fanns på alla kliniker. Han är så mjuk med djur och han möter oss med samma mjukhet, en mycket vänlig människa och vi är verkligen jätteglada att kunna få hans hjälp.