Morena  HAR FÅTT HEM

Kön: Tik
Född: 2016
Mankhöjd: 65 cm
Vikt: 22 kg
Ras: galgo
Bakgrund: överlämnad av jägare
Fungerar med katt: nej
Fungerar med barn: ja
Organisation: NOA
Inkom till hundhemmet: december 2020
Adoptionsavgift: 6900 sek

 

Morena är en mörk skönhet och hennes namn betyder just “mörk”. Denna vackra galga var värdelös att ha till jakt vilket nog var tur för henne, för hennes ägare som var jägare ville inte ha kvar tiken. Han frågade organisationen NOA om de ville ha henne också; de hade nämligen redan tagit hand om en galgo, Soraya, från honom.

Ägaren hade i och för sig krånglat en del angående Soraya men tog sitt förnuft tillfånga till slut och släppte sedan henne till NOA. Han kanske hade ett hjärta någonstans där inne eftersom han åter kontakta organisationen och nu bad dem hitta ett hem till Morena också. Dessa tikar hade tur. De fick en chans att slippa jakthundslivet som kan vara oerhört tufft för en jakthund.

Morena är en social tik som är mycket snäll och lugn. Hon bor nu i jourhem där det finns barn och det går utmärkt. Morena kan känna sig osäker med stora hundar men små hundar går bra så länge de inte är alltför påträngande. Då kan hon reagera men inte med aggressivitet utan med antipati eftersom hon blir så osäker.

Det kan vara så att hon haft det svårt hos jägaren. Ofta har denne många hundar och det råder förstås hierarki och om Morena är låg i rang så har hon troligen blivit utsatt för både det ena och det andra.

Morena kan säkert bo tillsammans med en annan hund om den är vänlig och lugn. Hon kan hitta trygghet hos sin kamrat och må bra av det.

Morena och Soraya. Observera Morenas lite osäkrare svans och Sorayas, som visar på trygghet.