Nalon HAR FÅTT HEM I SVERIGE

Kön: Hanhund
Född: 2009
Storlek: 44 cm
Vikt:
Ras: vattenspaniel
Bakgrund:

Nalon är en mycket kelsjuk och social hund. Han söker närhet och bekräftelse nästan som ett beroende av människokontakt. Nalon älskar promenader och följer sin ledare överallt. Han fungerar utmärkt med andra hundar. Katter bryr han sig till en början inte om men efter en stund kan han få för sig att jaga dem.

Eftersom Nalon blir så bunden sin ledare så söker vi ett hem med en närvarande ägare, antingen om man har den livssituationen att man är hemma mycket eller kan ta med hunden till arbetet. Nalon bör få vara självständig i hemmet för att komma över sitt beroende till mänsklig närhet, vilket förstås inte menas att han ska lämnas ensam i hemmet. Nalon lämnades till hundhemmet av sin ägare.

Jourhemsrapport 26/1

Det har ännu gått så kort tid för Nalon i Sverige och för lite att berätta men det mesta stämmer nog med den ursprungliga infon. Nalon är en jättego hund, matglad och framför allt väldigt lekfull att man undrar om han verkligen är så gammal som passet uppger (men eftersom han haft en ägare borde det ju stämma). Nalon kastar med hundleksaker och ser så lycklig ut men han håller sig till sakerna och har ännu inte lekt med någon annan hund. Nalon är jättevänlig och mysig men har vid ett tillfälle utagerat när jourmatte skulle ta ifrån honom en sak. Därför kan det vara säkrast att han kommer till ett hem utan småbarn.