Nellie ADOPTERAD

Kön: tik
Född: dec- 2019
Mankhöjd: växer (valp)
Vikt: 6 kg (13 mars)
Ras: blandras
Bakgrund: hittad övergiven
Shelter: Malaga
Adoptionsavgift: 5900 sek

Lille tjejen Nellie, cirka tremånadersvalp när detta inlägg görs, är en vänlig, go´ och trevlig  hund, något blyg ännu men vem vet vad hon varit med om under sitt hittills korta liv.  Nu finns hon i alla fall i trygghet och får vård och kärlek.

Nellie hittades instängd på ett inhägnat område. Det fanns inget där och tanken kom att någon kastat in tiken där för att bli av med henne. Nellie, som hon blev kallad, grät och gnällde oavbrutet medan hon rev på stängslet för att försöka komma ut.

Nellie räddades och fick komma under vård. En veterinär undersökte valpen, satte in chip, vaccinerade och avmaskade henne. Han uppskattar att hon kan komma att väga cirka 20 kg som vuxen men observera att det bara är en uppskattning så just nu kan vi inte garantera det.

Nu mår Nellie bra. Utom att hon är lite rädd för katter, mer rädd för dem än något annat. Men lilla stackaren har ju varit med om så mycket på bara några dagar, det är inte lätt att smälta allt på en gång. man måste vänja sig allt efterhand. Vi återkommer med rapporter om lilla Nellie.

OBS att Nellie inte kan kastreras förrän hon är sju månader. För vissa av hundarna gör vi undantag vid en adoption om ägaren kastrerar hunden i Sverige när den har ålder inne.