♀ Nicki – ADOPTERAD

~ Nicki ~

Långbent och smidig, Nicki är en stilig podenco-tjej.

Nicki är en blyg hund som väntar på att få kärlek och trygghet och ett alldeles eget hem med massor av klappar och kel. Precis som det ska vara när man är en älskad familjemedlem.

Nicki finns att besöka utanför Stockholm

Kontaktperson

lizzie

Adoptionsavgift

9500 SEK

Kön

tik

Född

2019

Ras

Podenco

Mankhöjd

45-50 cm

Vikt

18 kg

Fungerar med katt

ej testad

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja

Kommer från

leo

Om Nicki

Nicki har nu varit i Sverige (och hos oss) i en knapp månad. Hon var väldigt rädd inledningsvis men har med stöd av våra andra två podencos gjort enorma framsteg på kort tid. Det märks att allt (inklusive att vistas i tätare bebyggelse och bo inomhus) är nytt för henne, men också att hon är väldigt nyfiken och rasande klipsk. Vi människor har mest lämnat henne ifred, vilket lett till att hon själv sökt kontakt – hon iakttar mindre och deltar mer för varje dag som går. Hon är fortfarande väldigt känslig för höga ljud och snabba rörelser (hoppar högt om man t ex tappar något i golvet) men finner sig ganska snabbt igen.
 
Med andra hundar är hon helt suverän – social och respektfullt självsäker i vartenda möte. Bäst trivs hon med att leka i rastgården, där har hon varit helt okomplicerad och glad från dag ett.
 
Inomhus uppvisar Nicki rätt klassiska podenco-beteenden, hon är ett charmigt busfrö med tydliga Houdini-tendenser. Även här blir det tydligt att hon är väldigt smart, för den som vet att uppskatta en urhunds/vinthunds egensinne lär hon bli en fantastiskt kul träningskompis! Dessutom väldigt matmotiverad och mån om att vara till lags. Hon är helt rumsren och går jättefint i koppel – håller sig vid sidan helt på eget bevåg.
 
Nicki älskar nu att bli klappad, kliad och att ligga nära de människor hon känner. Hantering (kloklippning, bad etc) är nytt och läskigt för henne, vi tränar försiktigt med positiva metoder och frivillighet. Blir det för mycket för henne ”stänger hon av” istället för att t ex bli aggressiv eller försöka fly. Ser inte heller några som helst tendenser till resursförsvar mot vare sig människor eller hundar.
 
Lilla Nicki har en ovanlig och extremt len päls, något som i kombination med bedårande pannrynkor och uttrycksfull mimik gör henne svår att motstå. På det hela taget en jättefin och ganska speciell liten tik som under rätt förutsättningar har en enorm potential!

Vill du adoptera Nicki?
Gör din intresseanmälan här nedan.