Pancho HAR FÅTT HEM

Kön: hane
Född: 2012
Mankhöjd: 34 cm
Vikt: 7 kg
Ras:
Bakgrund:
Organisation: GPAR
Adoptionsavgift: 4900 sek

Pancho är GPARs ålderman med sina åtta år, men har trots detta en stor aptit på livet. Han är en vänlig hund med ett fantastiskt temperament och fungerar fint ihop med såväl barn som vuxna.Pancho blev infångad efter att under en längre tid setts vandra runt på gatorna i den lilla orten Palenciana utanför Córdoba. Där hade han försetts med mat och vatten, men ingen ville ändå riktigt förbarma sig över den lilla hunden, så GPAR beslutade sig för att ta in honom.Denne lilla herre går fint i koppel och verkligen njuter av promenaderna med hundhemmets volontärer.

Gällande hans bakgrund vet man inte mycket, det är alltid svårt att veta med hundar som hittas övergivna att veta vad de varit med om tidigare under sina liv, men trots detta är han e glad och trygg kille. Vad som däremot står klart är att det måste finnas podencogener i den lilla kroppen med tanke på hans stora härliga öron.

Pancho är kastrerad, har alla sina tester och vaccinationer i ordning, har ett pass utfärdat, är chippad, och nu väntar han bara på en familj som vill ge honom en fin pension.

Rapport från jourhemmet 8 oktober-20:

“Pancho är heeelt ljuvlig! Vi gör kontaktövningar när vi är ute. Han spatserar, pigg och glad där framme, och varje gång han vänder sig om för att se var jag är, berömmer jag honom. Det är härligt att se. Han är sååå duktig och smart, börjar redan märkas skillnad! Och jag tror att viltspår skulle vara jätteroligt med honom. Han är så pass pigg och rörlig och behöver stimulans.

Han är verkligen en toppenhund och förtjänar det bästa. Han behöver verkligen få vara med och få sysselsättning, han älskar det och är nyfiken, framåt och väldigt snabb i benen. Och i huvudet. Smart. En rörlig och lekfull ägare/familj skulle vara toppen för honom, kanske någon i familjen vill ägna sig åt agility eller annat som passar Pancho.

Pancho måste ha varit någons hund någon gång för han älskar att sova i sängen och mysa på morgonen, bli kliad på magen, slicka i örat och han förstår vad som ska ske när man tar fram kopplet och jag kan torka tassar och ge mat. Han är lugn och trygg och de gånger han blivit osäker och lite rädd har jag gått fram till (ormbunke, skalbagge, konstig hink) och visat att det inte är någon fara. Då släpper det direkt och han kommer fram och nosar. Sen är det lugnt. Han har ett jättebra psyke. Det känns som om jag haft honom länge, och det är bara ett par dagar.

Bilder från jourhemmet

Efter promenad är det dags för tuggben och sedan blir det en tupplur i jourmattes säng.

Bilder i Spanien