Pancholón HAR FÅTT HEM

Kön: Hanhund
Född: 20/7 2011
Inkom till hundhemmet: 1/2 2014
Mankhöjd: 46 cm
Vikt: 18 kg
Ras: Blandras (Basenji-mix)
Bakgrund: Övergiven, upphittad på gatan
Fungerar med katt: Nej
Fungerar med barn: Ja
Organisation: Protectora de Animales de Malaga
Adoptionsavgift: 4900 sek

 

Träffa Pancholon! Pancholon har suttit på sheltret i 6, snart 7 (!) långa år vilket innebär att vi verkligen vill lägga ljuset på denna underbara kille. Ingen hund ska behöva sitta i en kall, ensam bur helt övergiven så här lång tid. Att ingen har fått upp ögonen för Pancholon är över vårt förstånd då han är en så otroligt fin och underbar hund på alla sätt och vis. Letar du efter en aktiv, glad, rolig och lekfull bästa vän som du kan träna med? – här har du honom!

Pancholon är en hund med överfyllt mycket glädje, lycka och eufori inlåst i en liten kropp. På sheltret kallas han för “Earthquake Chicho” pågrund av den glada energi han utstrålar så fort han ser volontärerna och vet att han ska få komma ut ur buren, njuta av friheten och få leka av sig. Det finns ingen gladare kille! Pancholon är en väldigt lekfull kille som älskar allt som heter fysiska aktiviteter och äventyr på nya horisonter. Han älskar människor och vill ständigt vara i ens närhet.  Han älskar långa promenader och få upptäcka nya platser. Även om han till en början kan verka nervös, så är detta mycket på grund av den stressiga sheltermiljön precis som för många andra hundar.

När det gäller andra hundar så kommer han allra bäst överens med tikar. Han bor just nu med en tik som han kommer väldigt fint överens med, men han skulle inte ha problem att bo med vilken tik som helst. Vi tror inte han inte är kompatibel med andra hanhundar, men han kan behöva lite mer tid på introduktion och lära känna dem för att det ska gå lika enkelt. Han blir lite överspelt och exalterad när han möter nya hundkompisar, vilket gör att andra hundar gärna sätter honom på plats då han inte kan gå in i rätt sinnesstämning och hälsa lugnt och med respekt. Han är alltså lite dålig på att “läsa rummet” så att säga! Men med lite träning och socialisering kommer han kunna lära sig hur man beter sig kring andra hundar mer avslappnat och respektfullt och då också bli mer accepterad.

Vi tror att det perfekta hemmet för Pancholon är ett hus med gård/nära naturen, med tillräckligt med utrymme för honom att kunna få springa och njuta av den frihet han inte har haft på sheltret i över 6 års tid. Han skulle vara den perfekta hunden för den familj som vill ägna sig åt hundsport och utomhusaktiviteter, vandringar och spännande äventyr. Då han är en hund som älskar att prova på nya upplevelser och vill testa på allt livet har att erbjuda! Om det redan finns en tik i hemmet så kommer han vara den perfekta kompisen, och dela många underbara stunder med glädje och lek.

Då han först blivit upphittad på gatan och sedan bott länge på sheltret så kan det vara bra att känna till att han kan behöva lite extra tålamod för att komma in i hemmamiljön och inomhuslivet, med exempelvis rumsrenhet. Det behöver inte bli ett problem, då många hundar som bott på shelter alltid bara gjort av sig utomhus och kan fortsätta förstå mönstret med lite tur. Äldre hundar kan ju också hålla sig längre än en valp exempelvis, vilket också underlättar i träningen. Pancholon är dessutom kastrerad sedan förut. Den familj som väljer att adoptera honom bör vara införstådd i att det kan behövas extra träning på den biten!

Hoppas du fastnat lite för Pancholon och vill ge honom en chans. Den här killen behöver desperat få komma till en familj som kan älska honom och ge hans sista år allt det han förtjänar och lite till.