Eros HAR FÅTT ETT HEM

Kön: hanhund
Född: 2018
Inkom till hundhemmet: november 2020
Mankhöjd: ca 60 cm
Vikt: ca 35 kg
Ras: Schäfer
Bakgrund: räddad från vanvård
Fungerar med katt: Okänt
Fungerar med barn: Ja
Organisation: El refugio de Leo
Adoptionsavgift: 5900 sek

Tillgivna Eros räddades från en bonde som hade tröttnat på sina hundar, och stängt in dem i ett växthus. De var i princip övergivna och bonden bara väntade in rätt tillfälle för att kunna skjuta dem. När en i staden verksam slaktare, samma man som hjälper hundhemmet med mat till hundarna i form av div slaktrester, fick reda på detta så var han snabbt på plats och räddade hundarna därifrån. Bodeguerosarna, varav vissa dräktiga, fick åka till ett annat hundhem, medan Eros hamnade på El refugio de Leo.

Bonden med hundarna hade satt detta i system, och det var inte första gången han skaffat en massa hundar, som han sedan tröttnat på och ville avliva.

Eros är, trots sin tråkiga start i livet, en otroligt mjuk, kärleksfull och tillgiven hund. Han är en ung och glad kille, som älskar klappar och kel, men är också väldigt smart och aktiv.

Han är inte alls den nervösa typen, tvärt om. Han är en stabil hund, fungerar fint i alla miljöer och tycker om att åka bil. Han går även fint i koppel och är generellt en väldigt trevlig prick.

Eftersom Eros är av en ras som ofta är benägen att ha problem med höfterna, så kommer han höftledsröntgas vid en eventuell reservation.

När Eros hittades hade han inget namn så vi utlyste en namntävling på facebook där vinsten var äran. Valet föll på Eros. När Eros togs till veterinären för undersökning, chipnummer och ett pass så glömdes hans namn bort så han fick i all hast ett annat namn i passet, Pascual, så när man reser så är det ju det namnet och chipnummer som gäller. Men den familj som adopterar honom kan självklart kalla honom vad de vill.