HAR FÅTT HEM

Kön: tik
Född: 2011
Mankhöjd: ca 45
Vikt:
Ras: podenco
Bakgrund: upphittad skadad
Inkom till hundhemmet: december 2020
Fungerar med katt: ja
Fungerar med barn: ja
Organisation: GPAR
Adoptionsavgift: 4900 sek
Hund med särskilt behov: Prinsessan är pensionär med nedsatt syn på ena ögat.

Princess är en gammal hund som farit illa och hon var i ett dåligt tillstånd när hon hittades. Det blev operation och efterbehandling och hennes sår ser bättre ut nu. Hon ser inte så bra på ena ögat som blivit skadat.

Princess är lite blyg och timid men mycket vänligt och kärleksfull. Hon bor i jourhem och det har inte varit något ptoblem alls. Hon älskar att få röra sig här i trädgården och känna sig trygg. Hon är helt rumsren. I ett nytt hem kan hon vara skygg till en början men med en lugn ägare som kan vänta in henne och visa kärlek ska det ge sig steg för steg.

Det är en lugn och tålmodig hund så när jourmatte gav henne droppar och salva i ögat var Princess så duktig. Det kanske beror på att hon fick en korvbit efteråt som belöning. Men nu är den behandlingen klar och vid senaste besöket på kliniken sade veterinären att ögat hade förbättrats avsevärt. Hon ser med båda ögonen men ögat som har haft sår lite sämre seende. Det har som en vit hinna över. Detta verkar inte vara något problem för henne när det gäller lek och få springa lös.

Princess har en underbar ungdomlig personlighet och verkar yngre än den ålder man uppskattat henne till. Det är svårt att bestämma åldern på en äldre hund med grå nos och som dessutom kom in med så många skador.