Queen HAR FÅTT HEM I SVERIGE

Kön: tik
Född: 2009
Mankhöjd: 39 cm
Ras: podenco
Bakgrund: hittad övergiven

Queen är en podencotik som haft ett hårt liv. Hon hittades övergiven och lämnades in på perreran (det som kallas killingstation). Vi fick av en händelse ögonen på Queen vilket var i grevens tid för hon hade fått tid för avlivning två dagar senare. Med hjälp av vår kontaktperson i Spanien samt FBM förbereds nu Queen för sverigeresa.

Vid en undersökning av veterinär ansåg denne att tiken har fått många valpkullar vilket har tagit på hennes kropp och hon ser äldre ut än de nio år veterinären uppskattar att hon är. Men det fanns inga synliga fysiska skador. Men nu får den här fina damen en andra chans att hitta en egen familj som kan ge henne det liv hon är så värd.

Queen är något försiktig till en början med nya människor vilket kan bero på den tillvaro hon levt som vi inte vet något om eftersom hon hittades övergiven. Hon är vänlig och lugn och behöver ett likadant hem. Queen behöver få trygghet och mycket kärlek och en chans att uppleva ett liv i harmoni.

17 juni

Queen finns nu i jourhem och även om det inte är en påflugen hund så är hon ändå en tjej som tar för sig och från första stund vågade sig fram, åt bra och sov i soffan. Öronen är rakt upp och hon springer gärna racelopp runt huset. Godis är en upplevelse hon uppskattar mycket. Mycket lugn i bilen. Det är en nätt liten tik, lugn och go´men med nyuppväckt livslust. Trevligt sällskap för den som inte vill aktivera sin hund mer än det passar denna äldre dam som älskar mysiga promenader.