~ Rabel ~

Viktigt information

Vi förmedlar enbart PPP-hundar (bull/muskel/kamphundar) till hem med erfarenhet. Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. Detta är helt underbara, starka och aktiva hundar som kräver en stabil, trygg och erfaren hundförare som vill träna med positiva metoder.

Adoptionsavgift

7900 SEK

Kön

Hanhund

Född

2018

Ras

Blandras

Mankhöjd

59 cm

Vikt

26 kg

Fungerar med katt

nej

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

nej

Kommer från

protectora

Om Rabel

Rabel är tillbaka i sheltret efter att ha blivit övergiven, inte en eller två, utan tre gånger! Han undrar, precis som volontärerna på sheltret, varför ingen vill ha honom.

Rabel förtjänar ett hem som tar ansvar för honom resten av hans liv. Som är engagerade och vill hjälpa honom att upptäcka världen på ett sätt som gör att han får vara trygg och bekväm. Som älskar honom villkorslöst och som fortsätter älska honom.

Rabel är ingen svår eller dålig hund. Han ÄLSKAR kärlek, pussar, kramar, närhet. Men han gillar inte tvång och han kan varna om han känner sig trängd.

Denna unga kille är en fröjd att umgås med, han älskar att utforska, leka och njuta av det lilla som sheltret kan erbjuda honom. Volontärerna trivs väldigt bra med honom, han är lekfull och tillgiven och vill alltid vara med dem. Han är väldigt förtjust i att hämta bollar och delar gärna leken och bollen med sina kompisar. Han är inte dominant mot hundarna i flocken, han älskar att vara med dem. Det är viktigt för Rabel att få känna tillhörighet.

Han går bra ihop med andra hundar även om han är väldigt intensiv när han träffar nya vänner så han behöver en bra introduktion så att de inte känner sig överväldigade. På promenaden är hans första instinkt att kasta sig över hundar man möter eftersom han är så intensiv, han skäller och drar i kopplet. Det är dock inga problem att rätta honom och han kommer att behöva träna på att ta det lite lugnare. Just därför ser vi gärna att hans framtida familj har tidigare erfarenhet av att ha hund. Rabel är en hund med mycket energi och han behöver en konsekvent och tålmodig familj som med positiva metoder vägleder och tränar honom.

Vi tror att han skulle må bäst i en familj som har vana att träna hundar, som kan ta med honom på äventyr, kanske aktivera honom med någon fysisk träning, som apport eller agility, han behöver få utlopp för sin energi.

Rabel har inte fått en bra start men nu måste hans otur ta slut så att han kan få den fina familj han förtjänar.

Är du det hem Rabel söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.