Rocky HAR FÅTT HEM

Kön: hanhund
Född: 2017
Mankhöjd: 55 cm
Vikt: ca 15 kg
Ras: blandras
Bakgrund: hittad
Organisation: El Refugio de Leo
Adiotionsavgift: 6900 sek

Rocky hittades som valp med sina två bröder övergiven.  De låg utanför dörren till en skola. Man tog hand om valparna och lämnade dem till El Refugio de Leo. Där bor de fortfarande, alla tre bröderna, och nu ska vi försöka hitta hem till dem.

Rocky är en vänlig och tillgiven hund, även om han är lite blyg först i början, men nyfikenheten tar över en del. Rocky kommer väl överens med andra hundar men när alla tre bröderna är tillsammans och starka så tar de över ledarskapet.

Rocky är en stor hund, stark men han går fint i koppel. Han är en trevlig och framåt kille och söker ett aktivt hem. Det är något han skulle uppskatta eftersom han har energi i sig och behöver sysselsättning.

Uppdatering från jourhemmet 25/12

Hej och god jul!
Här kommer en hälsning från Rocky. Vi tycker att han gör så bra ifrån sig. Självförtroendet har växt. Men det är fortfarande mycket som är läskigt och han gömmer sig helst bakom benen när man stöter på främmande människor och hundar.
Vi provade att ta med honom till stan för några dagar sedan och det var väldigt ovant och stressigt för honom. Bussar tyckte han var väldigt läskiga att åka. Rocky trivs nog bäst att bo i ett lugnt område med skog omkring eftersom har föredrar skogspromenader. Hans favoritintresse är att spåra! Vi har tränat att lämna honom ensam lite grann. Han var hemma ca 1,5 timmar själv och jag tycker det ändå gått bra. Jag hittade honom i sängen när jag kom hem så han har förmodligen sovit.
Rocky blir förstås otroligt glad när man kommer hem. Igår hörde vi honom skälla för första gången när han hörde hundskall från en film. Vi blev så glada att äntligen höra honom våga skälla lite! Rocky är otroligt snäll och helt lugn när man klipper klor. Vi har låtit honom sova hos oss och han sträcker ut sig och tar gärna upp halva sängen när vi ska sova.
Rocky är outtröttlig när man är ute och går, han kan gå i över en timme och fortfarande ha hur mycket ork som helst kvar. Han är en fantastisk hund måste vi säga!

Från jourhemmet

Foton från Spanien