Rosa HAR FÅTT HEM

Kön: tik
Född: april 2019
Mankhöjd: 52 cm
Vikt: 15 kg
Ras: podenco
Bakgrund: övergiven av ägaren
Organisation: Protectora de Animales y Plantas de Málaga
Kom in: 15 januari 2021
Adoptionsavgift: 6900 sek

Sedan 14 dagar tillbaka finns en vacker podenca på Protectora de Animales y Plantas de Málaga. Hon är så vacker med ett utseende som verkligen slår en. Bakom denna vackra yta finns ett livsglatt och lekfullt bustroll.

Rosa bodde hos en jägare som höll henne inlåst i en sopcontainer. Endast på söndagar fick hon komma ut för då skulle ägaren jaga. Troligen höll hon inte måttet som jakthund enligt ägaren och hon fick komma till sheltret för en andra chans.

Rosa är en speciell tik, allt får hennes uppmärksamhet. Hon är aktiv, positiv, älskvärd och mycket vänlig. Hon älskar att leka eller springa fort i rastgården. Hon utnyttjar verkligen varje sekund av sin dagliga lekstund på 30 minuter med lek och kelstunder med volontärerna. Hon älskar att bli omkramad och vara nära en människa. På detta vis når hon att skänka några våta pussar i ansiktet på den som håller om henne.

Rosa fungerar fint med andra hundar, både hanar och tikar. Hon finner sig snabbt i alla situationer och lär sig snabbt. Hon promenerar fint i koppel och gillar det, tittar sig nyfiket omkring. Man kan hantera henne utan några problem, en okomplicerad hund. Hon är bra med barn. Rosa är även vänlig med katter.

Rosa har aldrig bott inomhus så det skulle förstås vara något man måste jobba på men även solen har fläckar. Det borde inte vara så svårt att visa henne hur man uppför sig inne och att man gör sina behov ute. Rosa tar lätt till sig anvisningar och med en godisbit fastnar det snabbt i hjärnan på henne.