Rubi HAR FÅTT HEM I SVERIGE

Kön: hanhund
Född: augusti 2017
Mankhöjd: 58 cm
Vikt:
Ras: galgokorsning
Bakgrund: uppväxt på FBM

Rubi kom till Sverige i år. Han hade då bott på FBM med sin mamma och kullsyskon en längre tid. Han var en lekfull och glad kille i flocken där han kände sig trygg men inte så tuff på egen hand.

Rubi bor nu i fosterhem i väntan på en egen familj. Där mår han bra och har tagit steg för steg i sin utveckling. Han har mognat från en osäker och till viss del rädd hund till en framåt och nyfiken kille som vågar ta för sig mer och mer.  Han klarar att vara ensam hemma f n i 2-3 timmar. Rubi visar inga stressbeteenden, separationsångest eller oro.

Rubi har lagt på sig en del i vikt och börjar få muskler. Han är fortfarande slank och kommer säkert så förbli med sina gener från mamma galgo som är av vinthundstyp.
Jourhemmet berättar: “Rubi är fantastiskt trivsam – vi tränar inkallning som han svarar fint på, och han är mycket “lojal” kring oss och duktig/mån om att alltid stanna kring oss. På landet låter vi honom springa fritt i skogen och runt på vår tomt, och det sköter han mycket fint och pålitligt. Han fungerar även bra i stan även om ett lantligt boende/mindre ort skulle vara önskvärt för honom. Ute på promenad går Rubi fint i koppel och är uppmärksam på sin förares signaler och önskemål.
Rubi känns balanserad och mjuk kring barn och inte rädd. Däremot kan han reagera skrämt på plötsliga skrik och oljud. Med främmande människor är Rubi lite avvaktande men nyfiken – i takt med att han ser att ingen vill honom illa blir han mer kontaktsökande.”

Nedan Rubis mamma Caperucita