~ Rudy ~

Kön: Hanhund
Född: 22 november 2013
Väntat sedan: 12/06/2019
Ras: American Staffordshire Terrier
Mankhöjd: 52 cm
Vikt: 22 kg
Fungerar med katt: Nej
Fungerar med barn::Ja
Organisation: Protectora de Animales Málaga
Adoptionsavgift: 5900 SEK

Älskade Rudy, varför har du sådan otur?

Varför har det inte funnits någon som har värdesatt dig trots din goda karaktär? Man behöver bara ta en snabb titt på ditt ansikte och sina sår för att förstå den grymma verklighet av livet i sheltret. De hundar som är fängslade och via deras ansiktsuttryck speglas en verklighet av ensamhet, en desperat själ som längtar efter den dag då någon kommer och tar med dem hem. En familj att kalla sin egen. Vi ger inte upp Rudy. Vi vägrar låta sig spendera resten av ditt liv på ett inmurat betonggolv med fyra väggar. Vi kommer inte sluta leta förrän du får din alldeles egna familj.

Rudy är en mellanstor hund som älskar att gå ut på uteplatsen med volontörerna och få spendera tid med dem, och få leka en stund med bollen. Han känner till en del grundläggande kommandon och är otroligt lätt att korrigera. Han ger dig omedelbart uppmärksamhet och vill vara till lags, han är en så artig och fin kille!

Med människor är han helt underbar, tillgiven med allt och alla och vill mer än gärna krypa upp i famnen för att bli riktigt älskad. Han har inga problem med någon sorts hantering och gör honom lämplig för alla typer av familjer. Då han en gång tillhört en familj så är det positiva att han vet hur man beter sig i ett hem.

Även då Rudy drar en del i kopplet på promenader tror vi detta har att göra med att han är så understimulerad av att vara inlåst hela dagarna. Eftersom han är så enkel att korrigera och har viljan att lyssna, så förstår han snabbt hur han ska bete sig och går sedan jättefint i kopplet.

Med andra hundar går Ruby fint bredvid dem på promenader utan problem. Däremot misstänker vi att han nog vill vara en ensamhund eftersom han verkar ha en del problem att dela sitt utrymme med andra hundar, han visar sig en aning obekväm – men detta är nog något som kan tränas på med någon som är van dessa typer av kraftfulla hundar och deras mentalitet. Han har lekt med en annan tik som har varit framfusig och exempelvis tagit hans leksaker, så det är absolut möjligt bara han får rätt form av introduktion, anpassning och interaktion med andra hundar tills han känner sig trygg med den andra hunden.

Vi vill vädja till alla familjer att stanna en liten stund och se Ruby för den han är. Ge honom en chans att få visa sitt rätta jag så vi kan byta hans sorgsna blick mot en lycklig och skinande. Så han en dag så snart som möjligt kan få det han önskar allra mest, att få komma bort från betonggolvet och få kärlek och lycka i livet.

Är du intresserad att adoptera Rudy? Välkommen att skicka in en intresseanmälan!