Sandi HAR FÅTT HEM

Kön: tik
Född: augusti 2019
Mankhöjd:
Vikt: 7.5 kg
Ras: podenco
Bakgrund: upphittad övergiven på gatan
Organisation. GPAR
Adoptionsavgift: 5900 sek

En morgon när volontärerna kom till hundhemmet stod en liten podenca bunden vid stängslet. Den lilla tiken fick givetvis följa med in innanför grindarna och döptes till Sandi, ett namn hon fick tack vare sina stora sandfärgade öron i kontrast till den nätta lilla vita kroppen. Liten och nätt är hon verkligen, bara 7.5 kg.

Sandi är en nykomling på GPAR, och precis som för alla andra hundar som kommer in är ett hundhem, till en början en ganska läskig plats, är hon ganska tillbakadragen, men väldigt mjuk och snäll. Många människor i rörelse och en massa hundar som skäller och söker uppmärksamhet, vem hade inte varit osäker och blyg på ett sådant ställe? Speciellt när ens tidigare erfarenheter av människor kanske inte varit så positiva, dessutom.

Volontärerna jobbar för fullt med att lyfta hennes självförtroende, och upplever att hon får stor draghjälp av de lite mer framåt hundarna att våga komma ur sitt skal. Vi tror att Sandi skulle må bäst av att få flytta till ett hem där det redan finns en trygg hund, som kan vara hennes guide i hur det är att vara en familjehund. Hon behöver social träning vad gäller både människor och miljöer.