Sira HAR FÅTT ETT HEM

Kön: Tik
Född: 2013
Inkom till hundhemmet: oktober 2020
Mankhöjd: ca 45 cm
Vikt: 15 kg
Ras: Labrador
Bakgrund: Räddad från vanvård
Fungerar med katt: Nej
Fungerar med barn: Ja
Organisation: GPAR
Adoptionsavgift: Enligt överenskommelse


Matte berättar:

Sira satt under sju år uppbunden vid ett skjul på en åker i Spanien. Idag är hon här och fri springa, bada och få en massa klappar och gos. Allt det som hon älskar mest av allt. Att se en hund blomma ut så mycket värmer i hjärtat och Sira är en av de finaste hundar jag någonsin mött. En mer tillgiven hund får man leta efter.

För att Sira ska ha ett så bra liv som möjligt behöver hon bo på landet och aktiveras en hel del, hon har mycket energi och är en pigg dam utomhus. En trädgård vore toppen och att slippa trafik är ett måste, då bilar stressar henne. Inomhus är hon lugn som en filbunke. Hon är i oftast din närhet, vilar i sin korg eller sover i soffan.

Sira är rumsren, jätteduktig på inkallning och går lös där det är möjligt. Koppel tränar vi på, det är nytt för henne. Bilåkning gillar hon och hoppar glatt in när man öppnar bakluckan. Vi har också börjat ensamhetsträna, successivt utökat de korta stunderna till ett par timmar och det har gått bra. Men allra helst är hon med överallt och hela tiden. Hon är mycket bra med barn. Det bör däremot inte finnas katter i hemmet, det fungerar inte lika bra.

Sira har klåda och hon genomgår nu en undersökning för att reda på om det kan vara foderallergi. Nästa steg är att testa för andra allergier. Det är viktigt för den som adopterar Sira att veta att det kan innebära att hon kan behöva ett specifikt foder, medicinering eller vaccin för att hålla allergisymptomen borta. Detta kan medföra extra utgifter. Det enda jag kan säga är att det är hon värd. Och så mycket mer. Det här är en hund som kommer att förgylla vardag och helg för sin ägare.

För mer info kontakta mig linda.anken@outlook.com


Information från Spanien

Labbetiken Sira räddades av några barn som ledsnat på att se henne stå uppbunden på en åker, år efter år, hos en bonde. De gick ut på åkern, plockade med sig hunden därifrån, och tog med den till GPAR. Sira stod på den där åkern i många år; hela 7 år gammal har hon hunnit bli, och nu tycker vi och GPAR att det är dags att hon får en egen familj och massor av kärlek på ålderns höst.

Sira älskar människor och klappar. Hon är en social och väldigt enkel och mjuk tik. Hundar, människor, barn, katter – alla är välkomna i hennes sällskap, hon är vänlig och försiktig mot alla. Till Sira söker vi ett hem som kan ge henne all den kärlek och omtanke som hon alltid förtjänat men aldrig fått, under 7 års tid, för där finns en hel del att ta igen och Sira vill bara få ge av sig själv.