Sombra HAR FÅTT HEM

Kön: tik
Född: sommaren 2018
Mankhöjd: 45 cm
Vikt: 12 kg
Ras: blandras
Bakgrund: upphittad övergiven
Organisation: El Refugio de Leo
Adoptionsavgift: 5900 sek

Sombra, den svarta tiken med den korta svansen, som fått sitt namn eftersom hon alltid ligger i skuggan för att komma undan den varma solen i Andalusien, är en lugn och vänlig tik.

Hon hittades övergiven i ett bostadsområde i Vélez-Málaga där hon sökt skydd vid en lekplats. Hon var mager och eländig, pälsen sönderbränd av den starka solen och hon var så otroligt rädd bara hon hörde ljudet av bilar som passerade. Hon hade ett stort sår runt halsen, ett tydligt tecken på att ha stått buden någonstans och hon förstod inte alls hur hon skulle hitta mat att äta. Sombra fångades in och togs till ett jourhem, ett miljöombyte till trygghet som gjorde att den rädda tiken snabbt återhämtade sig och livsgnistan i hennes trötta ögon återvände.

Sombra har nu, ett par månader senare, fått flytta ihop med de andra hundarna på hundhemmet. Hennes sorgliga bakgrund märks det inte längre mycket av, utan hon har utvecklats till en kärleksfull, social och trygg hund. Sombra skulle kunna passa in, och finna sin plats, i alla typer av hem, då hon är en anpassningsbar hund som finner sig i det mesta.

Hundeskorten berättar: Den här tiken får verkligen mitt hjärta att klappa lite extra, hon är så himla glad, lättsam, lekfull, artig, nyfiken och en så alldeles underbar hund! Den där lilla knoppen till svans viftar konstant och hon vill alltid vara nära. Bilderna här på hemsidan gör henne verkligen inte rättvisa, hon är en väldigt vacker och söt hund, och jag är så förälskad i henne att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Hade jag själv haft möjligheten och orken att ta hem en till hund, hade det blivit den här tjejen utan tvekan.

20-11-19
Sombra är åter tillgänglig för adoption. Hon kommer till Sverige den 29/11.

Sombra när man hittade henne, och några dagar senare i jourhem: