Spike HAR FÅTT HEM

Kön: hanhund
Född: mars 2019
Mankhöjd: 5o cm (kan ev växa lite mer)
Vikt: 16,7 kg (kan ev växa lite mer)
Ras: blandras
Bakgrund: hittad övergiven
Shelter: Malaga
Adoptionsavgift: 5900 sek

Glada, fina, positiva, mysiga Spike. Ett trevligt sällskap och en härlig hund. Han är social, lekfull och vänlig. Han fungerar fint med människor, stora som små. Med andra hundar trivs Spike mycket bra och även katter går bra.

Spike råkade ut för en incident; han nosade på pinjelarver som finns i Spanien och kryper som i ett långt tåg. Processionerna kan vara upp till 50 cm långa. På håren finns ett starkt gift och om hunden kommer åt och slickar på dem uppstår det en kraftig inflammation på hundens tunga eller svalg. Veterinär måste uppsökas omgående, om hunden har slickat på en pinjelarv. Spike togs till en veterinär omedelbart. Han hade tur och klarade sig undan efter att ha fått främre delen av tungan amputerad (se bild).

Spike hittades sommaren 2019 tillsammans med sin mamma och syskon Jack och Mike irrande i skogen nära landsvägen. Valparna var då ungefär tre månader gamla. Hundarna fick bo i ett fosterhem tills valparna var nio månader gamla. Då kunde inte fosterfamiljen behålla dem eftersom de miste sitt hus. Valparna inkvarterades på ett hundpensionat där de fortfarande finns medan mamman togs hand om en annan förening.

På fotot nedan syns att en liten bit blivit borttagen av tungan.

Nedan Spikes mamma.