Tayson RESERVERAD

Kön: Hanhund
Född: 10/12 2015
Inkom till hundhemmet: 18/9 2020
Mankhöjd: 55 cm
Vikt: 18 kg
Ras: Blandras
Bakgrund:
Fungerar med katt:
Fungerar med barn:
Organisation: Protectora de Animales de Malaga
Adoptionsavgift: 6900 sek

 

Tayson övergavs av sin ägare efter fem år tillsammans. Trots detta tappar Tayson inte glädjen eller sitt säregna underbara leende som är så karakteristiskt för honom. Men snart kommer kylan och den hemska luftfuktigheten – när det blir allvar på riktigt och Tayson kanske förstår att hans ägare aldrig kommer tillbaka.

Han är en aktiv och intelligent hund. Han älskar att leka med bollar – hoppa och ta dem i luften, göra apport tillbaka – även om det han verkligen föredrar mest är klappar och kel från människor, hans absoluta favoritväsen i hela världen. Tayson älskar att vara omkring människor så mycket, och vill ha all form av uppmärksamhet.

Tayson behöver en familj som kan tillbringa tid med honom och aktivera sig tillsammans för att få utlopp för hans intelligens. Han har en hög nivå av spändhet och nervositet, vilket gör att han behöver lite tålamod och förståelse för att kunna landa i sig själv. Han är en hund för den som har hundvana sedan innan, just för att kunna jobba aktivt med hans huvud samt stärka hans självförtroende för att successivt jobba bort hans nerver.

Han går fint ihop med alla sorters hundar efter lite socialisering. Däremot kan han vara lite dominant mot andra hanhundar då han vill vara högsta hönset – detta är något vi tror kommer släppa med tiden då spändhet och nervositet bidrar till dessa former av utlopp. Vi tror inte han är lämplig för katter, men detta går att testas.

Han går jättefint i koppel och går snällt vid ens sida utan att dra. Han går bra ihop med andra hundar på koppelpromenader men kan reagera reaktivt om någon hund skäller eller morrar, med fortsatt avledning i sin träning och tyngd på att stärka hans självförtroende så kommer detta successivt försvinna allt eftersom han blir tryggare och lugnare.

Tayson är en fantastisk kille som inte kräver mycket jobb, han skulle vara perfekt för dig som bor i hus eller lägenhet och vill ha en aktiv kompis att springa med, leka och uppleva massvis av fantastiska äventyr ihop.